TAEC
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies ik de juiste zonwering voor in mijn tuin?

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat de zon weer meer en feller gaat schijnen. Wil je de hele dag buiten kunnen genieten van het lekkere weer zonder last te hebben van de felle zon? Dan is het handig om goede zonwering aan te schaffen. Naast bescherming tegen de zon, beschermt zonwering ook tegen inkijk en lichte regen. In dit artikel vertellen we meer over de verschillende soorten zonwering.

Parasols

Een parasol is altijd handig om in je tuin te hebben. Er zijn ontzettend veel verschillende parasols te koop bij Warentuin, dus het is belangrijk dat je voor de aanschaf van een parasol weet waar jouw parasol aan moet voldoen. Wanneer je een parasol aanschaft, is het handig om ook meteen een beschermhoes te kopen. Door het gebruik van een beschermhoes zal de parasol langer meegaan. Ook is het slim om een goede parasolvoet aan te schaffen. Als je geen goede parasolvoet hebt, zal de parasol omvallen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Schaduwdoeken

Een schaduwdoek is een doek dat horizontaal opgehangen wordt, hierdoor ontstaat er schaduw in het gebied waar het doek boven hangt. Een schaduwdoek kan waterdicht of waterdoorlatend zijn. Bedenk dus vooraf of je alleen bescherming tegen de zon wil of ook tegen de regen. 

Pergola’s 

Een pergola is een constructie van latten en palen waarlangs planten kunnen groeien. Pergola’s zijn meestal gemaakt van metaal of hout en kunnen los in de tuin, maar ook aan het huis geplaatst worden. Pergola’s zijn eenvoudig te plaatsen en passen extra goed bij een mooie tuin wanneer er klimplanten tegenaan groeien. 

Partytenten 

Partytenten kunnen ook goed gebruikt worden als zonnetenten. Er zijn partytenten die aan de zijkanten open zijn, maar er zijn ook gesloten partytenten. De open partytenten zijn ideaal voor in de zomer, omdat ze makkelijk op te zetten zijn en voldoende bescherming tegen de zon bieden. 

Zonwering kopen 

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter beeld van de mogelijkheden op het gebied van bescherming tegen de zon in de tuin. Met de juiste voorkennis kun je nu op zoek naar de juiste zonwering voor in jouw tuin!