TAEC
Image default
Vakantie

Een trip naar Klein Curaçao

De ultieme tip voor jouw vakantie naar curaçao: een trip naar Klein curaçao! Ga jij binnenkort naar Curaçao of ben je er op dit moment? Vergeet deze must-do dan absoluut niet. In deze blog vertellen wij jou meer over dit eiland!

Bezienswaardigheden

Absoluut onmisbaar: klein curacao trip. Klein Curaçao is een verlaten en onbewoond eiland en nog geen twee vierkante kilometer groot. Binnen een dag kun je het hele eiland ontdekken, er zijn namelijk maar vier bezienswaardigheden! De highlight van Klein Curaçao is dan ook de vuurtoren, deze zie je al meteen wanneer je aan komt varen. Naast deze bezienswaardigheid heb je ook nog de scheepswrakken, de onderwaterwereld en uiteraard het prachtige strand. Je kunt het eiland met verschillende maatschappijen bezoeken, de meeste bieden een all inclusive trip aan.

Strand en snorkelen

Als je de bezienswaardigheden al snel hebt gezien kun je ook genieten van een strand of snorkel dag. In het blauwe water kun je snorkelen met prachtige vissen en schilpadden (als ze er zijn, je moet namelijk geluk hebben!) Omdat het eiland niet begroeid is moet je rekening houden met een volle dag in de zon, smeer je dus goed in. Sommige maatschappijen bieden wel parasols aan tijdens de klein curacao trip, check dit dus altijd even na mocht je dit willen.

Geschiedenis

Misschien ook wel leuk om wat over de geschiedenis van Klein Curacao te weten voor je een bezoekje brengt. Vroeger was het eiland namelijk niet zo kaal; het stond in bloei, er graasden paarden en er leefden vissers. Een minder leuk weetje is dat er in de 17e en 18e eeuw slaven werden begraven die de zeereis niet overleefde. Deze graven werden op het zuidelijke deel van het eiland gevonden.

https://curacao-trips.com/