TAEC
Image default
Alarmsysteem

Gewoon voor de lol – het lockpicken van sloten

Zijn naam is De Pedro, Rubén De Pedro. Hij kraakt sloten zoals James Bond: zonder sleutels, zonder geweld, maar met stijl. Lockpicking is het geheim. 

 

De geheime kunst van het lockpicken

Vroege praktijk: Rubén De Pedro laat zijn zoon Iván kennismaken met de hoge en vooral geheime kunst van het lockpicken.
Rubén De Pedro (39) wacht met grote concentratie op een klik. In zijn handen houdt hij een middelgroot gouden hangslot. Een die velen gebruiken om hun kelderruimte op slot te doen. De Pedro brengt een lockpick in het slot, en laat het binnen 15 seconden openspringen.

Een fluitje van een cent voor hem – De Pedro is Lock Picker. Het doel: sloten openen zonder sleutel. Zijn collega’s noemen hem liefdevol “de slotenkraker”, maar een sloten kraker houdt er niet van om het woord kraken te horen. Het slot is immers zonder schade geopend.

Geboren in Spanje, is hij voorzitter van de vereniging Spass (afkorting voor “Schlösserpicken als Schweizer Sport”). Hij kwam op een zaterdag in juli aan in de hal van het Schmidstube restaurant in Luzern-Littau om met andere vrienden van de sluittechniek te praten. Welk slot is het beste om te kiezen met welk gereedschap? Zijn zoon Iván (8) zal er ook zijn. Hij oefent al ijverig samen met zijn vader, die hem getuigt van een groot talent.

https://www.taec.nl/lockpick-skills/