TAEC
Image default
Bedrijven

Goedkoop een domeinnaam registreren

Wil jij een domeinnaam registreren voor je website? Daar zijn heel veel mogelijkheden voor. Zo kun je kiezen uit verschillende providers, betaal je verschillende prijzen en worden er diverse opties aangeboden. Het is dan ook belangrijk om de verschillende opties te vergelijken zodat je verzekerd kunt zijn van een goede keus. Hier lees je meer over het registreren van goedkope domeinnamen, waar je op moet letten  en waarom het belangrijk is om een domeinnaam vast te leggen, ook al ga je er op korte termijn niets meer doen.

 

De goedkoopste domeinnaam registreren voor nu en later

Een domeinnaam of meerdere domeinnamen registreren is altijd een slim idee.  Waarom? Wanneer je een eigen bedrijf begint of ooit een website wilt (laten) maken heb je er veel aan als je al een domeinnaam hebt. Wanneer je de domeinnaam eenmaal hebt vastgelegd is deze niet meer beschikbaar voor anderen. Leg je jouw domeinnaam niet vast, dan is de kans groot dat de naam weg is wanneer je besluit om een website te gaan maken. Je kans is dan verkeken of je kunt voor een hoog bedrag alsnog de domeinnaam overkopen. De goedkoopste domeinnaam registreren doe je dan ook het liefst zo snel mogelijk.

 

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten

Wat is het aanbod wanneer je de goedkoopste domeinnaam wilt registreren? In de eerste plaats kun je kiezen uit diverse providers waarbij jij de naam kunt vastleggen. Waar moet je naar kijken? Kijk naar het aanbod in verschillende extensies. Onder andere .nl en .com zijn veelgebruikte extensies en wellicht is jouw domeinnaam met deze extensies al bezet. Je kunt ook andere extensies gebruiken, zoals .support of .org. Het is belangrijk om te kijken welke opties je hebt met betrekking tot extensies. 

 

Kijk ook naar de extra mogelijkheden zoals Whois domein privacy en toegang tot DNS records. Met Whois domein privacy kun je jouw domeinnaam goedkoop en anoniem vastleggen. Je gegevens zijn dan niet zichtbaar voor anderen. De toegang tot DNS betekent dat je met één IP-adres meerdere domeinen kunt beheren. 

 

Providers en prijzen vergelijken

Vergelijken van hosting providers en prijzen is belangrijk. Kijk hier goed naar bij het vastleggen van domeinnamen. De prijzen kunnen enorm verschillen en zo loop je de kans dat je onnodig teveel betaalt. Vooral wanneer je meerdere domeinnamen hebt zonder dat je hier op korte termijn iets mee gaat doen. Je hebt dan in ieder geval de namen vastgelegd; anderen kunnen hier geen beroep meer op doen. Door te vergelijken kun jij ontdekken wat je mogelijkheden zijn, welke prijs je betaalt voor je domeinnamen en welke extra’s je kunt verwachten. Op deze manier kun je altijd een overwogen keuze maken.

 

Heb je op dit moment een of meerdere domeinnamen in je hoofd? Wacht dan niet langer en laat ze registreren. De kans is groot dat de namen over een poosje niet meer beschikbaar zijn. Voor een lage prijs kun jij een of meerdere domeinnamen registreren en zo altijd gebruik gaan maken van deze domeinnamen. Wellicht wil je binnenkort een webshop starten of heeft je eigen bedrijf een website nodig? De goedkoopste domeinnaam registratie is zo geregeld en bespaard je veel tijd en moeite in de toekomst.