TAEC
Image default
Bedrijven

Meer licht in jouw interieur? 5x lichtdoorlatende gordijnen!

Donkere en warme kleuren zijn een echte interieurtrend. Maar soms kan dit de woonkamer iets té donker maken. Wist jij dat licht belangrijke rol speelt qua kleur- en sfeerbeleving in huis? Zorg voor meer licht in huis met lichtdoorlatende gordijnen. In dit artikel lees je hoe je meer sfeer maakt door de lichtinval te veranderen.

#1 – Inbetween gordijnen

Natuurlijke lichtinval is echt dé sfeermaker in het interieur. Bovendien bepaalt raamdecoratie de lichtinval en akoestiek van jouw huis. Maar hoe voeg je nou meer sfeer én meer licht toe? Lichtdoorlatende inbetweens, ook wel inbetween gordijnen op maat zijn perfecte sfeermakers. Ze zijn een perfecte combinatie tussen vitrage en overgordijnen o.b.v. lichtdoorlatendheid en stofdikte. Kies mooie warme tinten voor intieme sfeer.

#2 – Transparante vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn ook één van de meest sfeervolle vormen van raamdecoratie. Vouwgordijnen hebben een uniek warme uitstraling en ze geven je huis karakter. Je kunt gaan voor standaard kant-en-klaar vouwgordijnen, maar als je gaat voor maatwerk vouwgordijnen kun je ze perfect laten aansluiten bij jouw interieur.

#3 – Duo rolgordijnen

Als je meer licht in je interieur wilt, kies dan voor licht doorlatende zonwering. Het zorgt voor een frisse sfeer in jouw woonkamer. Erg populair zijn de duo rolgordijnen. Je bepaalt hiermee gemakkelijk de hoeveelheid lichtinval door de verschillende stofbanen. Je kunt als het ware echt spelen met het licht met deze rolgordijnen. Creëer je overdag strakke lichtvlakken van je raampartijen en zorg je ‘s avonds voor een intieme sfeer.

#4 – Licht doorlatende vitrages

Met vitrages verwelkom je veel licht in jouw woning. Hiernaast zorgen vitrages voor een fijne akoestiek is huis en een romantische sfeer. Dit type gordijnen is veelal licht van kleur, wit of grijs. Hierdoor lijkt jouw kamer nog lichter.

Je kunt vitrages ook combineren met jaloezieën voor een extra gezellige uitstraling. Zo kun je ook nog eens optimaal gebruik maken van de lichtinval en privacy. Deze combinatie geeft de ruimte iets meer sfeer en een fijnere akoestiek.

  • Veel lichtinval
  • Privacy behouden
  • Zeer sfeervol
  • Fijne akoestiek

#5 – Transparante rolgordijnen

Rolgordijnen zie je vaak voorkomen in de slaapkamer. Dit zijn veelal verduisterende rolgordijnen. Maar rolgordijnen zijn ook zeer geschikt voor de woonkamer. Laat meer licht binnen met transparante rolgordijnen. Transparante stoffen zijn het meest licht doorlatend. Daarnaast kan er door de stoffen heen gekeken worden.

Transparante stoffen halen wat scherpte uit het zonlicht en zorgen voor sfeer in huis en demping van geluiden. Het creëert mooie lichtinval en je vindt altijd de perfecte rolgordijnen stof, kleur en print voor jouw interieur, omdat het zo’n divers product is.

https://www.paxraamdecoratie.nl/inbetween-gordijnen-op-maat