TAEC
Image default
Dienstverlening

Het gebruik van de portaalkraan

Deze blog zal gaan over het onderwerp portaalkranen. Dus ben je nieuwsgierig naar portaalkranen, dan adviseer ik je om verder te lezen. Allereerst geef ik de definitie van portaalkranen. Een portaalkraan is een type kraan dat met name wordt ingezet in fabrieken en werkplaatsen (bijvoorbeeld in de bouw). Portaalkranen dienen ervoor om geregeld zware lasten te verplaatsen. Daarvoor zijn ze uitermate geschikt. Deze typen van portaalkranen kunnen lasten naast dat ze ze verplaatsen, ook hijsen over zowel de breedte en de lengte van het werkveld.

De portaalkranen zijn ook zichtbaar in de Haven van Rotterdam

In de mooiste stad die Nederland kent, namelijk Rotterdam, worden ook portaalkranen ingezet. In de Haven van Rotterdam kun je diverse portaalkranen spotten en tegenkomen in allerlei soorten, kleuren en maten. Ook talloze andere werkvoertuigen en materialen zijn hier te vinden. Wist je overigens dat de Haven van Rotterdam de grootste haven is die Europa kent? Misschien vraag je je af hoe de Haven van Rotterdam met het coronavirus omgaat. Ondanks alle beperkingen en de maatschappelijke gevolgen die het virus met zich mee heeft gebracht, blijven de portaalkranen en de haven operationeel. Dat moet ook wel: dagelijks worden hier ontzettend veel producten vervoerd en er komt ook heel veel het land binnen. De Haven is dan ook een belangrijke en zeer urgente factor in de Nederlandse export en import. De overslag van goederen en productie gaan dus onverminderd door. Hierdoor kunnen vele bedrijven continueren.

Het materiaal van de portaalkranen

De meeste portaalkranen zijn gemaakt van aluminum. Het plaatsen van portaalkranen in je werkplaats kan even een uitdaging zijn. Daarom is het van belang dat je de hulp van professionals inroept die hier zeer ervaren mee zijn en bekwaam met de portaalkranen kunnen omgaan. Dan zul je zien dat het plaatsen van een of meerdere portaalkranen voorspoedig zal verlopen. Ook zijn de portaalkranen uitermate geschikte als buitenkranen voor opslag, overslag of voor productieterrein. De portaalkranen zijn dus een mooie, efficiënte en praktische oplossing voor een hijsoplossing in jouw werkplaats. Het gebruik maken van een portaalkranen kan een goed begin zijn van het nieuwe jaar. Wellicht had je al veel langer de intentie om een of meerdere portaalkranen aan te schaffen voor in de werkplaats van jouw (bouw) bedrijf. Dan is dit de uitgelezen kans om dat idee te gaan realiseren.

Je portaalkranen jaarlijks EKH laten keuren door een erkend keurbedrijf

Het is van groot belang dat je de portaalkranen jaarlijks laat controleren. Dit is een zogeheten EKH keuring. Er zijn talloze bedrijven in Nederland die zich bezighouden met deze keuringen, ook van portaalkranen. Je wil natuurlijk ongelukken voorkomen. Daardoor dien je de materialen, zoals hijsmiddelen of hefmiddelen, ieder jaar of vaker als je dat liever hebt, te laten controleren. Vaak ontvang je dan een uitgebreid rapport over welke onderdelen er precies zijn gekeurd en waar verbetering noodzakelijk is. Wacht daarom niet te lang met het maken van een afspraak om je portaalkranen te EKH te laten keuren, maar plan op tijd een afspraak in. Op de website van EKH vind je een lijst van diverse bedrijven in Nederland. Je kunt daarmee direct contact opnemen en een afspraak maken wanneer het jou het beste uitkomt. Over de deskundigheid van deze bedrijven hoef je absoluut niet te twijfelen. De monteurs en professionals zullen de keuring met precisie gaan uitvoeren.