TAEC
Image default
Particuliere dienstverlening

Het regelen van de uitvaart van een geliefde in de regio Breda

Bij het overlijden van een dierbare komt er behoorlijk wat op je af. En dat in een tijd waarin je hoofd er niet echt naar staat om dit te doen. Je bent in de rouw. En dat mag ook. Je hebt ruimte nodig om het verlies te verwerken. Met de volgend checklist zorg je ervoor dat je de belangrijkste zaken snel hebt geregeld. Zodat jij je tijd kunt besteden aan het erkennen en verwerken van je eigen gevoelens.

Wat moet je direct regelen voor de uitvaart?

Op het moment van overlijden dien je dit direct bij de behandelend arts te melden. Dat kan de huisarts zijn of een specialist in het ziekenhuis. Controleer ook altijd over de overledene een uitvaartverzekering heeft. In dat geval wordt de ceremonie in het uitvaartcentrum in Breda of Bergen op Zoom in de meeste gevallen vergoed vanuit de verzekering.

Als laatste is het belangrijk om het overlijden te melden bij vrienden en familie. Zo kun je meteen een lijst maken met mensen die bij de uitvaart aanwezig zullen zijn en kun je, eventueel in samenspraak met de uitvaartverzorger, een geschikte locatie vinden in de buurt.

Wat voor uitvaart wil je, en waar?

Heeft de overledene voor het overlijden zijn of haar laatste wensen aangegeven? Neem in dat geval direct contact op met een uitvaartonderneming in de regio om deze te bespreken. Het belangrijkste daarbij is je eigen gevoel. Jij moet je prettig voelen bij de uitvaartverzorger in Breda en de manier van werken moet overeenkomen met de wensen van de overledene.

Overigens kan een uitvaartverzorger uit Breda vaak ook terecht bij een uitvaartcentrum in Roosendaal of elders in de regio. Vraag vooral naar de mogelijkheden en plan een gratis kennismaking in om af te tasten wat jullie voor elkaar kunnen betekenen.