TAEC
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe kun je thuis sporten?

Er zijn veel mensen die het vervelend vinden om te gaan sporten in een openbare fitness. Maar wat veel van die mensen niet weten is dat het heel eenvoudig is om thuis te sporten. Dit is ook een ideale manier om te ontdekken of sporten iets voor jou is. In deze blog ga je lezen hoe je kunt starten met sporten in huis, wat de voordelen zijn en wat je precies kunt doen.

Starten

Het moeilijkste van thuis sporten, is om eraan te beginnen. Veel mensen weten niet hoe, en doen het daarom niet. Hier heb je 4 tips die je gaan helpen om te beginnen met sporten.

Tip 1: Stel een realistisch doel

Een doel geeft je extra motivatie. Als je je afvraagt waarom dat je moet gaan sporten, denk je weer terug aan het doel wat je in het begin opgesteld hebt. Zorg er wel voor dat het een realistisch doel is, anders kun je al snel de motivatie verliezen.

Tip 2: Beloon jezelf

Als het goed gaat is het belangrijk dat je jezelf beloont. Koppel een beloning aan je doel. Maak bijvoorbeeld de afspraak met jezelf dat je een nieuw sportshirt mag kopen als je je doel hebt gehaald. Zo zorg je ervoor dat je sportdagen iets specialer worden.

Tip 3: Zoek een trainingsmaatje

Het werkt veel motiverender om samen met iemand te sporten. Je kunt elkaar ook makkelijk helpen en corrigeren als een oefening niet goed wordt uitgevoerd.

Tip 4: Stel meerdere sportschema’s op

Wanneer je iedere dag dezelfde workout doet wordt het minder leuk, en daalt je motivatie. Zorg dat je meerdere schema’s hebt zodat je het af kunt wisselen.

Voordelen

Thuis sporten heeft veel voordelen. Deze geven jou alleen maar meer redenen om van de bank af te komen en lekker thuis te gaan sporten. Je bespaart bijvoorbeeld geld, want je betaalt geen abonnement voor een fitness. Buiten geld bespaar je ook nog tijd, want je hoeft je niet te verplaatsen naar de sportschool. En je kunt ook zelf je tijd inplannen als je thuis doet sporten. Een ander voordeel wat voor veel mensen belangrijk is, is dat je in een vertrouwde omgeving bent zonder mensen die naar je kijken. Je kan oefeningen en workouts doen die jij leuk vind ook al weet je niet zo goed hoe het moet. Op internet zijn talloze video’s die je kunnen helpen bij workouts. In het volgende stukje lees je daar meer over.

Mogelijkheden voor thuis sporten

Er zijn verschillende mogelijkheden die je hebt om thuis te sporten. Er zijn betaalde maar ook gratis dingen die je kunt gebruiken. Op Youtube zijn bijvoorbeeld ontzettend veel video’s te vinden met workouts. Je kunt kiezen voor een video met uitleg of juist eentje waar een lekker muziekje onder staat. Ook zijn er video’s die je vertellen wat voor oefeningen je moet doen om je doel te behalen. Er zijn ook verschillende apps voor op je telefoon/tablet die je kunt gebruiken bij het sporten. Door het grote aanbod kun je kiezen voor een app met oefeningen die jou aanspreken. Sommige apps zijn gratis, en sommige hebben een gratis versie waarbij je tussendoor reclames krijgt. Voor sommige mensen zijn fitnessoefeningen niet weggelegd. Dan kun je nog altijd proberen of yoga iets voor jou is. Dit helpt je ontspannen maar traint ook tegelijkertijd je spieren. Ook voor yoga zijn veel video’s te vinden op Youtube en verschillende apps die je kunt downloaden. Een alternatief is wandelen of hardlopen. Dit is perfect voor mensen die lekker de buitenlucht in willen. Je kunt met wandelen en hardlopen je conditie verbeteren, maar je traint ook je beenspieren. Tijdens je blokje om kun je ook verschillende oefeningen doen. Als je niet van hardlopen houdt kun je altijd nog touwtje springen. Dit klinkt misschien een beetje stom, maar 10 minuten touwtje springen staat gelijk aan 45 minuten hardlopen. Ook train je meer spieren tijdens het touwtje springen dan tijdens het hardlopen.

Workout

Als je thuis sport kun je zelf kiezen wat je gaat doen en waar je je fijn bij voelt. Niemand zal je oordelen. Op het internet kun je talloze workout video’s en online trainingen vinden. Ga dus voor je workout wat onderzoek doen naar workouts die aansluiten bij jouw interesses en doelen. Wil je afvallen? Dan zul je een andere workout gaan doen dan iemand die buikspieren wil trainen. Door het zoeken naar workouts krijg je inspiratie en vaak ook motivatie.

Heb je de perfecte workout gevonden? Plan dan in wanneer je deze gaat doen! Zo kun je al je andere afspraken om je workout heen plannen en heb je geen reden om het uit te stellen. En houd er ook rekening mee dat je moet herstellen na een workout!

Ben je al een eind op weg met sporten thuis? Dan is het misschien goed om eens te kijken naar wat supplementen kunnen doen voor je lichaam!