TAEC
Image default
Kunst en Kitsch

Hoe maak je een RVS kunstwerk?

Hoe maak je een RVS kunstwerk?

RVS kunstopdrachten, vrijwerk  of tuinbeelden

Voor een kunstenaar is het uitdagend om een kunstopdracht uit te voeren. Vaak is er een specifieke wens voor een kunstwerk in de tuin (tuinbeelden) , entree of als een award of (huwelijks)geschenk. Het is anders als het maken van zogenaamd vrijwerk,  maar niet per definitie minder vrij. Of zoals Goethe zei: In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.  

Een ontwerp voor een RVS kunstbeeld

Om een RVS kunstbeeld te kunnen maken heb je een ontwerp nodig. Schetsen en krabbbeltjes  – dat kan ook de hoek van de krant of servet– zijn voor een beeldhouwer meestal het beginpunt. Als er daar iets tussen zit dat aanspreekt komt de volgende fase.

RVS kunstbeeld in het klein

De schets moet vertaald of verbeeld worden tot een ruimtelijke vorm met 3 dimensies. Dat kan op meerdere wijzen: traditioneel met een klein modelletje van goedkoop beeldhouwmateriaal als was, gips of karton. Hedendaags door met een computer een 3D model te maken en dat eventueel uit te printen op een 3D printer.

RVS sculptuur Prototype of Mock-up

Als het kleine modelletje van het kunstwerk bevalt;  of als de 3D “artist’s impression” bevalt maak ik het ontwerp van de RVS sculptuur eerst nog op ware grootte van goedkoop materiaal. Denk aan beeldhouwmaterialen als karton, klei, hout of gips. Het kunstbeeld op ware grootte geeft een goede indruk van de verhoudingen. Ook valt direct te zien of het RVS sculptuur of kunstwerk niet te groot of klein oogt.

RVS Sculptuur in RVS uitvoeren

Voor RVS kunst gebruik je uiteenlopende metaal bewerkingstechnieken. Als het ontwerp uitgekristalliseerd is en verhoudingen kloppen geven we de RVS sculptuur zijn definitieve vorm door het RVS te bewerken. Bewerkingstechnieken zijn o.a. walsen, knippen, kloppen, zetten en/of lassen. Het RVS materiaal waar ik de RVS sculptuur mee maak zijn RVS plaatwerk en RVS profielen. Dat zijn de materialen die je als beeldhouwer – RVS kunstenaar gebruikt.

Afwerking RVS kunst

Mooie RVS kunst verdient een mooie afwerking. Je kunt geen mooi beeld maken als de afwerking niet tiptop is. Mijn RVS sculpturen krijgen altijd een mooie en passende afwerking. De huid van het RVS kan gladgeslepen geslepen worden en daarna als een spiegel gepolijst worden met een diepe een hoogglans. Een prachtig RVS sculptuur dat glimt als een spiegel in het zonlicht is oogverblindend mooi. Het contrast tussen de hoogglans delen en de bewust mat gemaakte delen geven het beeld extra spanning. Het maakt dat het boeiend blijft om naar het kunstobject te kijken. Ook RVS richtingloos schuren of borstelen kan heel mooi zijn.

 

Kwaliteit RVS sculpturen

Om te zorgen dat de sculpturen mooi blijven gebruik ik de beste kwaliteit RVS. Het gebruikte RVS van RVS Sculpturen heeft de kwaliteit 316 (RVS 316) die geschikt is voor de meest zware omstandigheden. Daarmee blijft een kunstbeeld ook buiten mooi. RVS kunstwerken kunnen daardoor zowel binnen in huis of kantoor als buiten in de tuin of openbare ruimte worden geplaatst.

RVS kunstwerken bekijken

Behalve op internet is een aantal van mijn RVS kunstbeelden en sculpturen ook te vinden in diverse beeldentuinen en galerieën.  Belt u wel van te voren om een afspraak in te plannen en te horen of het beeld waarin u geïnteresseerd bent daar ook wek geëxposeerd staat.

Bekijk alle Moderne sculpturen en beelden van RVS

Dit artikel wordt u aangeboden door Jeroen Stok RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/

Gerelateerde artikelen

Schilderij kopen bij Artello

Kunst in opdracht – hoe werkt dat?

Innovatieve Grafzerk van RVS voor zakenman