TAEC
Image default
Dieren

Hoe verzorg je een knaagdier

Knaagdieren zijn erg speciale diertjes. Ze zijn best wel verschillend van andere huisdieren. Om die reden hebben knaagdieren ook een ander soort aandacht nodig dan andere huisdieren. Het kan voorkomen dat je in sommige situaties niet weet wat je moet doen, bijvoorbeeld met het verschonen van een knaagdierkooi. Daarom lees je in dit artikel allerlei soorten tips om je knaagdier juist te verzorgen.

 

Om te beginnen moet je altijd erg scherp zijn op de knaagdierkooi. Ten eerste kunnen de knaagdieren verschillende soorten commando’s leren. Je kan hierbij denken aan bepaalde geluiden die voor een actie zorgen bij het diertje. Dit kan erg gunstig zijn wanneer je het knaagdier in een bepaalde houding of op een bepaalde locatie wilt hebben. Knaagdierkooien zijn bijna bij iedere dierenwinkel gouda te verkrijgen

 

Nu aan de slag! Het allerbelangrijkste is om te zorgen voor een goede hygiëne in de kooi. Dit betekent dat je het hok minimaal een keer in de week schoon moet maken. Je moet dan de knaagdierenkooi van top tot teen verschonen, je wilt geen ongewenste bacteriën hebben in de kooi. Het schoonmaken kan met afwasmiddel, zorg alleen wel dat je heel de kooi afspoelt. Afwasmiddel kan namelijk voor irritatie in de huid van het knaagdiertje zorgen.

 

Verder is het belangrijk dat je altijd het overgebleven groenvoer van het knaagdiertje uit de kooi haalt. Dit soort groenvoer kan na het contact met het knaagdier erg snel gaan schimmelen. Ook dit wil je natuurlijk voorkomen in de kooi, want het kan voor allemaal vervelende effecten zorgen. Verder is het ook erg belangrijk om een knaagdierenkooi nooit in de zon te zetten. Deze dieren kunnen geen kant op en er niet zelf voor kiezen om uit te zon te stappen. Wanneer je deze diertjes te lang in de zon laat, is er een kans op overlijden. Dit is dus echt een waarschuwing. Ook is het belangrijk om de knaagdierenkooi niet in de tocht te plaatsen.

https://bonqers-dierenwinkel.nl/