TAEC
Image default
Telefonie

Huawei Honor 6: betaalbaar en high-end specs

De Honor 6 is de eerste in de Honor-serie van Huawei, de telecom-gigant die al sinds eind 2014 in Nederland actief is. Dit toestel beschikt over een 5-inch touchscreen met 445 pixels per inch (ppi), een 13 MP camera met LED-flitser aan de achterzijde en 5 MP camera aan de voorzijde.

De Huawei Honor 6 is al met al een toestel met een bescheiden prijskaartje maar toch prima high-end specificaties. Zo is de Honor 6 voorzien van een krachtige octacore-processor en een werkgeheugen van 3GB . Ook interessant: standaard is er ondersteuning voor 4G+ aanwezig voor snelheden tot 300Mbit/s. Zo ben je er zeker van dat je telefoon toekomstbestendig is.

Uiterlijk

De Honor 6 is verkrijgbaar in zwart en wit en in vier modellen: de H60-L01, de H60-L02, de H60-L04 en tenslotte de H60-L12. Het ontwerp is echt vrij basic met gebruik van heel wat plastic, maar als je dat niet zo belangrijk vindt, krijg je wel veel waar voor je geld. Nog even de belangrijkste kenmerken van de Honor 6 op een rijtje:

  • Krachtige octacore-processor met acht kernen; vier keer 1,7GHz en vier keer 1,3GHz;
  • Fors 5 inch-scherm met een full-hd-resolutie, 1080p-resolutie, pixeldichtheid ongeveer 445 pixels per inch;
  • Een totale opslagmogelijkheid van 16GB wat desgewenst is uit te breiden met een geheugenkaartje;
  • Twee prima camera’s met respectievelijk 13 (achter) en 5 megapixels (voor).

De prijs ligt rond de € 300,- als je het toestel los koop. Je kunt deze smartphone natuurlijk ook in combinatie met een abonnement aanschaffen.

Reparaties

Is er iets kapot aan je Huawei Honor 6, dan kun je dit eenvoudig en voor heel redelijke prijzen laten verhelpen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Barst of strepen in beeldscherm / geen beeld; totaal:€ 139,-;
  • Barst aan de achterkant/ achterkant komt los; totaal:€ 69,-;
  • Huawei Honor 6 Laadconnector Unit (het toestel laadt niet meer op/ laadt langzaam op; totaal:€ 49,-;
  • Huawei Honor 6 Back camera Module (de camera defect/ zwarte vlekken in camera); totaal:€ 49,-;
  • Huawei Honor 6 Front camera module (de camera defect/ zwarte vlekken in camera; totaal:€ 49,-;
  • Huawei Honor 6 Loudspeaker Unit (geen muziekgeluid/ geen beltoon geluid); totaal:€ 49,-;

Huawei

Het bedrijf Huawei is een Chinese multinational die zich sinds de oprichting in 1987 vooral richt op IT-infrastructuur, telecommunicatieservices en de apparatuur voor telecommunicatie. Het bedrijf brak in Nederland in 2004 vooral door met een order ter waarde van 20 miljoen euro voor Telfort. Inmiddels maken veel Europese grootmachten gebruik van de apparatuur en services van Huawei.