TAEC
Image default
Eten en drinken

Ideetjes om je BBQ leuker te maken

Als het lekker weer is dan gaan in veel tuintjes de BBQ’s weer aan. Het is leuk om buiten te eten. Het is nog veel leuker om heerlijke gerechten in de tuin op een BBQ klaar te maken. De meeste mannen zijn gek op vlees. Zij vinden het belangrijk om vooral veel vlees op de BBQ klaar te maken. Echter, er is veel meer mogelijk. Je kan heerlijke groenten grillen of een lekker stuk vis klaarmaken op de BBQ. Alles voor de BBQ vind je onder de link.

 

Kip

Kip is op verschillende manieren te bereiden op de barbecue. Je kan de kip grillen of stomen. Heb je grote kippenpoten? Wikkel deze dan eerst in aluminiumfolie en laat de kip in de folie eerst voorgaren op de BBQ. Daarna ga je de kip grillen. Je kan heel makkelijk dunne kipfilet grillen, dit hoef je niet eerst voor te garen. Wil je een keer iets speciaals maken van kip? Maak een papillot van aluminiumfolie die je insmeert met olie. Leg de kip in het midden en doe er groente, aardappeltjes, kruiden en citroen bij. Je vouwt het pakketje weer dicht en op deze manier stoom je dit kipgerechtje binnen vijftien tot twintig minuten gaar.

 

Spareribs

Een sparerib moet lekker mals zijn. Als je een hap ervan neemt, moet het vlees makkelijk loslaten van het bot. Je haalt het liefst het vlies weg van het vlees. Je kan de spareribs naturel of gemarineerd bereiden. Er zijn ontzettend veel marinades om uit te kiezen. Als je de spareribs direct op de BBQ wil leggen dan moet je de spareribs indirect grillen.

 

Hoe doe je dat? Bij indirect grillen worden de kooltjes aan één kant van de BBQ geplaatst. Daarnaast zet je een druipbakje met water. Je kan dit bakje maken van aluminium. Je plaatst de spareribs op het rooster direct boven het druipbakje. De ideale temperatuur om de spareribs te grillen is tussen de 100 en 150 graden Celsius.

 

Het is wel fijn als de BBQ een regelbare luchtopening heeft, of een deksel. Nog makkelijker is het als de BBQ een thermometer heeft. Hou er wel rekening mee dat deze methode om spareribs te grillen zo’n drie uur in beslag neemt. Heb je niet zoveel tijd of geduld dan doe je er goed aan de spareribs voor te koken. Een dagje van tevoren is een goed idee. Daarna leg je ze in de oven om voor te garen.

 

Hamburgers

Een lekkere hamburger ontbreekt bijna nooit tijdens een BBQ-feestje. Je maakt zelf de lekkerste hamburgers. Gebruik hiervoor rundergehakt. Een hamburger moet lekker sappig blijven. Maak in de hamburger een klein kuiltje dan gaat hij niet bol staan tijdens het bereiden. Keer voor een perfecte burger, het vlees regelmatig om. Zo gaard hij regelmatig. Bij de laatste kering leg je er een plakje kaas op. Cheddar Cheese is daar ideaal voor. Natuurlijk kan je ook andere kaas kiezen.

 

Zorg naast het vlees voor een frisse salade, stokbrood, knoflookboter en wellicht wat salades om op het stokbrood te smeren. Neem een kijkje bij Coop, zij zijn niet duur en hebben een uitgebreide koeling met de heerlijkste salades.