TAEC
Image default
Zakelijk

Installeren van zonnepanelen, hoe werkt dat?

Jij hebt een prachtig nieuw huis gekocht en wil graag dat iemand zonnepanelen komt installeren, zodat je op groene energie kan leven. Je gaat naar het bedrijf toe met de gedachten dat je alleen de zonnepanelen koopt en je legt ze zelf mooi op het dak en klaar. Daar kom je er achter dat het veel meer is dan je dacht en ook aan de prijzige kant is, maar hoe komt dat? In deze blog nemen we je mee in de werkwijze van een zonnepaneel specialist en hoe zij te werk gaan.

Eerst het product aanschaffen bij een bedrijf

Stap één is een van de makkelijkste dingen bij de werkwijze van het installeren van zonnepanelen. Namelijk dat je een klant de zonnepanelen daadwerkelijk gaat aanschaffen. Jij als bedrijf hebt natuurlijk de beste zonnepanelen die er zijn. Alleen er zijn er nu zoveel op de markt en zoveel verschillende, dat klanten echt goed moeten zoeken voor een zonnepaneel die het beste past bij de levensstijl van deze mensen. Gelukkig is dat meestal geen probleem, want zonnepanelen worden alleen maar populairder bij de mensen, dus je verkoopt er sowieso een aantal.

Afspraak maken met het bedrijf en situatie beschrijven

Een klant heeft bij jou zonnepanelen gekocht, goed gedaan! Maar nu komt de iets moeilijkere stap, waar en wanneer moet je naar het huis en hoe ziet het huis eruit. Samen met de klant ga je een schets maken van hun woning. Daarbij komen ook nog eens de afmetingen van toepassing. Daarna ga je kijken hoeveel zonnepanelen er op het dak kunnen en hoe je deze het beste kunt installeren op een veilige manier. Daarbij komen ook nog eens de wensen en behoefte van de klant bij kijken.

Aan de slag!

Eenmaal als alles is goedgekeurd, dan kan je als bedrijf aan de slag. Je gaat naar de afgesproken locatie en gaat lekker het dak op om je klus af te ronden. Het installeren van zonnepanelen is een nauwkeurige klus waar je goed mee moet opletten, want een verkeerde aansluiting en niets doet het. Daarom moet je altijd nog een test doen. Daarbij is het altijd handig om na een week de klant te bellen om te vragen of alles nog goed is.

 

http://timmer-installaties.nl