TAEC
Image default
Zorg

Kies voor vrijwilligerswerk Amsterdam

In Amsterdam krijgen een grote groep mensen mantelzorgondersteuning. Dit is mogelijk door de inzet van talloze vrijwilligers. Het is ook nodig om de mensen hulp en zorg te kunnen bieden die ze nodig hebben. Het bieden van mantelzorg kent vele vormen. Je hebt er misschien zelf ook mee te maken of kent iemand die dit doet. In Amsterdam zijn ze voor een grote groep mensen nog altijd op zoek naar vrijwilligers. Wellicht is vrijwilligerswerk Amsterdam ook iets voor jou. Je helpt als vrijwilligers mensen in alle lagen van de samenleving. Je zorgt er niet alleen voor dat de mensen zorg krijgen die ze anders niet hadden gekregen maar ook voor een stukje maatschappelijke betrokkenheid en leefbaarheid van onze mooie omgeving. Zonder vrijwilligers zou het onmogelijk zijn om deze enorme klus te klaren en zorgen voor een mooi en leefbaar Amsterdam. En laten we eerlijk zijn dat het soms juist in de kleine dingen van het leven of dat praatje zit. Ook jij kunt dit!

Is vrijwilligerswerk Amsterdam iets voor mij?

Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en wij zijn voortdurend op zoek naar extra hulp. Je kunt denken aan wat jij als kwaliteiten kunt bieden. Maar er zijn ook vele andere mogelijkheden. Soms ligt het zo voor de hand en andere keren gaan wij samen op zoek. Iedereen is welkom om zich aan te melden als vrijwilliger. Als vrijwilliger krijg je niet betaald voor wat je doet. Maar ben jij wel de reden dat een ander die glimlach op zijn gezicht heeft en de omgeving een stukje leefbaarder is geworden. Alleen samen kunnen wij hiervoor zorgen.

Mantelzorgondersteuning, je zou het maar nodig hebben.

De mensen die mantelzorg nodig hebben kiezen hier vaak niet voor. De omgeving die deze zorg op zich neemt vaak ook niet. Maar een andere manier om voor deze groep mensen te zorgen is er vaak niet. Juist deze mensen hebben vaak behoefte aan een stukje rust en ontspanning. Waar geen ruimte voor is omdat er gezorgd moet worden. Daar kunnen vrijwilligers dus verandering in brengen. Zodat ook de mantelzorgers zelf kunnen ontspannen en de zorg enige tijd of op momenten los kunnen laten. Mantelzorg is vaak als zorgen voor elkaar omdat het vanzelfsprekend is. Maar eigenlijk is het geven van die zorg bijzonder. Dat weten wij en willen wij dan ook benadrukken!