TAEC
Image default
Aanbiedingen

Let op met een e step kopen!

Na de hoverboards en spinning wheels is de nieuwste hype een step met elektrische motor. Moet je naar de winkel rennen en een e step kopen voor jezelf, jouw kinderen of je oma? Of kun je beter even wachten? Voordat je een keuze maakt kun je beter eerst de informatie op deze pagina lezen.

 

Wat maakt een elektrische step bijzonder?

Je kunt in meerdere winkels een e step kopen. Bij de Intertoys in de speelgoedwinkel, of bij Fastfuriousscooters.nl in de scooter webshop. De prijzen variëren van onder de 200 euro tot tegen de 1000 euro. Het zijn allemaal steps met twee kleine wielen, een plank om op te staan en een elektromotor. Het is niet nodig om uit te leggen wat een step is, en hoe deze werkt. Het is ook niet zo ingewikkeld om je voor te stellen dat je met een kleine elektromotor niet meer zelf hoeft te steppen. Het concept ligt eigenlijk heel erg voor de hand. Toch is er iets bijzonders aan de hand; je mag er niet mee rijden op de openbare weg.

 

Je mag er niet mee rijden!

Dit is een feitje dat je bij een step kopen in de winkel niet altijd verteld wordt; op dit moment zijn elektrische steps niet toegestaan op de openbare rijbaan. Dat geldt trouwens ook voor hoverboards en spinning wheels. Een Segway mag wel, daar is een uitzondering voor gemaakt. Dit heeft voor een deel te maken met het grote aantal nieuwe vervoermiddelen waar de wetgeving gewoon niet op voorbereid is. Het helpt natuurlijk ook als je een groot bedrijf bent dat veel geld kan investeren in keuringen en ontwikkelingen om nét aan de regeltjes te voldoen. De overwegend kleinere bedrijven die met innovatieve vervoermiddelen komen hebben daar het geld niet voor over, of zien Nederland als een te kleine markt.

 

Je mag er wel mee rijden!

Wat heeft een e step kopen dan voor nu zin als je er toch niet mee mag rijden? Het mag wel op eigen terrein. Denk aan een flinke achtertuin, als je toevallig een boerderij hebt of een groot magazijn waar je naar hartelust kunt rondcrossen. Veel bedrijven ontdekken ook het voordeel van een compacte elektrische step op de werkvloer. Op de openbare weg mag het officieel niet, toch lijkt er een soort ‘gedoogbeleid’ te zijn. Niet alle agenten kijken naar de letter van de wet, maar letten vooral op verantwoord rijgedrag. Zo rijden er veel expats rond die een deel van de route met het openbaar vervoer afleggen, en voor het laatste stukje de step nemen. Je riskeert er wel een boete mee en inbeslagname.

 

Zijn alle e steps hetzelfde?

Nee, ze zijn zeker niet allemaal hetzelfde. Het prijsverschil geeft wel aan dat er verschillen zijn. Je mag aannemen dat wanneer je een e step koopt in Nederland, dat deze voldoet aan de Europese wetgeving. Bij import vanuit bijvoorbeeld China weet je dat niet zeker. De Xiaomi M365 is een populaire keuze omdat dit model meer biedt dan ‘speelgoed’ steps, en toch betaalbaar is. Fastfuriousscooters.nl heeft een rebranded versie genaamd Dutchebike GO2 van een Nederlandse importeur. Die voldoet technisch dus geheel aan de EU wetgeving, en er zit gewoon garantie op. Met een step die toch een flink tempo van 20 km/u haalt wil je uiteraard niet op een plastic prutsmodel staan. Dat deze steps opvouwbaar zijn en voorzien zijn van LED verlichting mag ook zeker genoemd worden. Je legt met één acculading pakweg 20 kilometer af, ruim voldoende dus voor de meeste mensen.

 

Nu weet je hopelijk wat meer over deze handige tweewielers. Wil je een e step kopen? Kijk dan eens in de Fastfuriousscooters.nl webshop.

Gerelateerde artikelen

Kunst in opdracht – hoe werkt dat?

De leukste keukentrends van 2021 voor je uitgelicht!

Als uw hond hier last van heeft moet u oppassen