TAEC
Image default
Vakantie

Leuke activiteiten in Drenthe

Op vakantie in eigen land? Dat zou eigenlijk iedereen eens moeten doen.  Pas dan ontdek je hoe mooi ons land eigenlijk is. Zeker als het weer ook nog eens een beetje meewerkt vier je prima vakantie in eigen land, Drenthe bijvoorbeeld, is een prima optie. Wat betreft activiteiten Drentheheb je ook gewoon voldoende te kiezen. Drenthe is meer dan alleen een bos en een hunebed.

Activiteiten in Drenthe: volop keuze

Over dat laatste gesproken, bij de activiteiten in Drenthe hoort uiteraard wel een fikse boswandeling en een bezoek aan het hunebed. Dat moet je gewoon gezien hebben. En wat betreft bos hoef je in Drenthe amper te zoeken. Het is een en al groen in deze provincie en elk bos biedt voldoende wandel- en recreatiemogelijkheden. In de top 5 van activiteiten in Drenthe hoort zeker ook een bezoek aan het boomkroonpad. Ook al een activiteit midden in het bos. Je loopt in dit geval daadwerkelijk over de toppen van de heel hoge bomen. Een ervaring die je de rest van je leven niet snel vergeet.

Bezoek eens gevangenisdorp Veenhuizen en neem plaats in de bajesbus

In dezelfde top 5 van activiteiten in Drenthe behoort eveneens een bezoek aan het gevangenisdorp Veenhuizen. Veenhuizen heeft drie grote gevangenissen, waarvan twee nog actief zijn. De derde is ingericht als een museum en dat museum is echt de moeite waard. Zo zie je hoe het er echt aan toe gaat in een gevangenis en word je rondgereden in een heuse bajesbus.

Heel interessant is zeker ook het Drents Museum in Assen

Binnen de leuke activiteiten in Drenthe hoort zeker ook een bezoek aan provinciehoofdstad Assen. In Assen is altijd wel iets te doen en te beleven en bovendien vind je er het interessante Drents Museum. Assen is ook al een ideale plek om heerlijk te shoppen. In de wintermaanden ligt er midden in het centrum steevast een kunstijsbaan. Dat maakt dat Assen elk deel van het jaar de moeite waard is om met een bezoek te vereren. Activiteiten in Drenthe heb je echt volop.

Ervaar de sfeer en de warmte bij cultclub FC Emmen

Bezoek bijvoorbeeld ook eens Emmen, met eveneens een prachtig centrum en de meest moderne dierentuin van ons land. Wildlands. Het is een combinatie van dierentuin en pretpark dat zijn weerga niet kent. Het kan dus zomaar zijn dat je vanuit de achtbaan de olifanten en de giraffes ziet lopen. Drenthe heeft gewoon heel veel te bieden. Bovendien liggen de activiteiten allemaal op steenworp afstand van elkaar. Ook dat maakt Drenthe zo interessant. En dan vergeten we nog de talloze kleine, bijna schilderachtige dorpjes van Drenthe. Dan vergeten we nog het feit dat ook een van de mooiste steden van het land, Groningen, erg dichtbij is en vergeten we FC Emmen. Zeker deze voetbalclub moet je eigenlijk bezoeken. Sinds drie seizoenen speelt het in de Eredivisie en is het uitgegroeid tot een cultclub. Je zult verrast zijn door de warmte van de mensen en de sfeer in het stadion.

 

Eropuit in het mooie Drenthe? Boek alvast je overnachting bij Hotel ten Cate!