TAEC
Image default
Zakelijk

Om deze reden verdienen printers een tweede leven

Onze consumptiemaatschappij is van alle gemakken voorzien. Bestellen doe je online en je hebt je bestelling binnen enkele werkdagen in huis. Is je printer kapot, dan vervang je deze voor een nieuwe en voor je het weet heb je hem in huis staan. Onze generaties, de millennials, Generatie Z en straks Generatie Alpha weten gelukkig dat er werk aan de winkel is als het aankomt op het milieu en onze wegwerpcultuur. Er is nog veel te winnen! En wel hierom.

Een printer kan als refurbished printer een tweede leven krijgen

Waarom weggooien wat je nog kunt repareren? Printers zijn bij uitstek geschikt om gedeeltelijk te vervangen en te vernieuwen. Met een refurbished printer heb je net zoals bij een nieuwe printer garantie op het product wat je koopt en je kunt jouw garantie verlengen.  Bovendien wordt een refurbished printer altijd door een specialist gecontroleerd op gebreken. Blijkt iets minder goed te werken of is een onderdeel kapot? Dan wordt dit vervangen. Een refurbished printer doet daarom qua prestaties niet onder voor een nieuwe printer. Bekijk de kleuren laserprinters op refurbishedprinter.nl

Het is beter voor het milieu

Voor de productie van een printer moeten grondstoffen gewonnen worden, er vindt transport plaats om de grondstoffen van A naar B te vervoeren. Vervolgens moeten de onderdelen van printers machinaal verwerkt worden tot een product, wat zorgt voor extra CO2-uitstoot. Daarna moet via een nieuw transportkanaal het product gedistribueerd worden over verschillende dealers en webshops. Wanneer je een refurbished printer koopt wordt er gebruik gemaakt van de artikelen die er al zijn. Dat scheelt al een stap in het productieproces. Bovendien is het vervangen van onderdelen niet alleen beter voor het milieu maar ook voor je portemonnee.

Het is een duurzame en maatschappelijk verantwoorde investering

Ben je ondernemer en kies je bewust voor refurbished printers? Dan onderneem je op een maatschappelijk verantwoorde manier. Je investeert immers in gebruikte spullen voor jouw onderneming. Als je als consument een refurbished printer koopt, dan weet je dat je een duurzame investering doet. En daar mag je best een beetje trots op zijn.

Je betaalt een zacht prijsje

De kosten voor een refurbished printer kunnen tot wel 90% lager uitvallen dan bij een gloednieuwe printer. Dat alleen al zou een goede reden moeten zijn om je eens te verdiepen in refurbished printers. De vele voordelen die deze printers hebben, wegen in veel gevallen op tegen die van nieuwe printers.