TAEC
Image default
Gezondheid

Snel en makkelijk aankomen met een shake

Als je jezelf te dun vindt of je wilt aankomen in spiermassa, wil je snel en makkelijk aankomen. Veel mensen denken bij aankomen aan veel en vet eten, zo kan je inderdaad een snelle gewichtstoename verwachten. Maar gezond is het natuurlijk niet. Hoe kan je nou op een gezonde manier aankomen? Eiwitshakes (ook wel proteïne shakes genoemd) kunnen jou hierbij helpen.

Maaltijdshakes

Door maaltijd shakes te drinken naast je reguliere maaltijden kan je verantwoord aankomen. Shakes voor Aankomen werken hetzelfde als afslanken alleen dan andersom. Het is de bedoeling dat je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt op een dag. Meng de shakes bijvoorbeeld met volle melk of yoghurt, dit helpt je om extra calorieën binnen te krijgen die helpen bij het aankomen.

Meer calorieen

Een gemiddelde vrouw verbrandt gemiddeld 2000 calorieën en een man gemiddeld 2500 calorieën per dag. Dit verschilt natuurlijk wel per persoon. Om aan te komen zal je dus meer calorieën moeten eten. Zorg ervoor dat je ongeveer 300 tot 500 extra calorieën per dag binnenkrijgt. Je kan bijvoorbeeld je voedingspatroon aanpassen. Kies voor voedingsproducten die langzaam worden opgenomen door je lichaam zoals graanproducten, volkoren pasta, bruin brood, rijst en groenten. Tussen de maaltijden door kan je shakes nemen als aanvulling van je patroon. Het is niet alleen lekker maar zo krijg je ook die extra calorieën binnen die je nodig hebt om gezond aan te komen.

Een gevarieerd eetpatroon

Je hebt macronutriënten nodig zoals eiwitten en koolhydraten en vetten, maar het is ook van belang dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Eiwit (ofwel proteïne) is een belangrijke bouwsteen, het draagt bij aan een vetvrije massa. Eiwitshakes zullen je helpen om spiermassa op te bouwen in plaats van overtollig vet.