TAEC
Image default
Vakantie

Ondek de 5 leukste dingen van Sevilla!

De hoofdstad van Andalusië is een stad die rijk is aan Moorse erfgoed. Dit is zichtbaar in alles, van de kleurrijk geverfde tegels die vele gebouwen sieren, tot de gelobde bogen van de paleizen en natuurlijk de iconische Giralda toren. Drie van de dingen die het meest geassocieerd worden met Spanje zijn ook typisch Sevilliaans: Flamenco, tapas en toros! Kom in het voorjaar, wanneer de geur van jasmijn en oranjebloesem de wind doorbrengt, en je kunt de sfeervolle plechtigheid van Semana Santa of de rauwe vrolijkheid van de Feria de Abril meemaken!

Laten we de 5 leukste dingen van Sevilla ontdekken:

Een van de leukste in Sevilla is toch wel Real Alcazar. Hoewel dit een van de meest toeristische plekken in de stad is heb je al het moois vrijwel voor jezelf als je het paleis op de juiste tijden bezoekt, wanneer het net is geopend bijvoorbeeld. De ene kamer is nog indrukwekkender dan de andere. Wanneer je wat langer de tijd hebt is het ook de moeite om door de tuinen van het paleis te wandelen. Je waant je hier in een filmdecor van Game of Thrones (of beter gezegd: de tuinen van Real Alcazar zijn daadwerkelijk gebruikt als decor voor de serie!). Een aanrader is de permanente expositie over de azulejos: de siertegels die in heel Sevilla (en andere delen in Spanje en Portugal) te vinden zijn.

Dit kolossale monument werd gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929 en staat in het Maria Luisa-park. Het is een halfrond plein met een gracht en over het hoofd gezien door een groot, gebogen paleis. Het paleis bevat veel van de administratieve gebouwen van de stad, maar de reden om te bezoeken is om onder de galerij te lopen. Je ziet belangrijke nationale figuren maar ook kleine installaties voor elke provincie in Spanje. Met behulp van typische Sevilliaanse azulejos (geverfde tegels) tonen deze displays details zoals het lokale eten en beroemde monumenten in elk deel van het land. Het is een aardige aardrijkskundeles en zal je aandacht een paar minuten vasthouden.

Een fietstocht is de ideale manier om de stad snel, gemakkelijk en op een leuke manier te ontdekken. Een aanrader is de fietstocht van Andalucia Tours & Discovery. De gidsen vertellen veel interessante informatie waardoor je de stad beter leert kennen en bovendien zijn de tours in verschillende talen – waaronder Nederlands – te boeken. Natuurlijk is het ook mogelijk om een fiets te huren en zelfstandig een fietsroute uit te stippelen.

4 .Triana

Op de linkeroever van de Guadalquivir, tegenover de oude stad, ligt de wijk Triana. Dit is een belangrijk onderdeel om de Sevilliaanse cultuur te ontdekken, zoals geschilderde keramiek en flamenco. De belangrijkste weg is via de Isabel-brug in de buurt van de arena voor stierengevechten. Je komt aan op de Plaza de Altozano, die een veel gefotografeerd beeld van een flamencodanseres heeft, een “monument voor de flamencokunst”.Bekijk de Moorse heropleving en barokke architectuur in het gebied en spring in een van de vele tegel- en keramiekwinkels voor authentieke azulejos-tegels.

Ongeacht de tijd van het jaar kun je er zeker van zijn dat er elke avond flamencoshows zullen plaatsvinden in de stad. Een tablao is een goede manier om naar een voorstelling te kijken, met live muzikanten en een bar- of restaurantservice. Als je in de buurt van de kathedraal verblijft, is Tablao El Arenal een goede optie, met twee voorstellingen per avond (elk duurt 90 minuten) en een keuze aan tapas of een volledig diner.Mensen die in de lente of herfst Sevilla bezoeken, kunnen de Peñas de Guardia bezoeken, een serie shows die worden georganiseerd voor lokaal of aanstormend Flamencodalent.

Auto huren in Sevilla

Er zijn een aantal plekken in Sevilla waar je een auto kunt huren. Kom je aan inSevilla  met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld. Surprice, Enterprise, Alamo, Thrifty, Dollar, Avis, Flizzr, Budget, InterRent, Sixt, National, Goldcar en Europcar hebben onder andere een loket op het vliegveld van Sevilla. Een auto huren kan al vanaf 15 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Sevilla te verkennen. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Sevilla is prima.

https://www.autospanje.nl/