TAEC
Image default
Internet

Wat is het “Internet of Things”?

Slimme broodroosters, sapcentrifuges, horloges en halsbanden voor honden zijn slechts enkele van de alledaagse “domme dingen” die met het web verbonden zijn als onderdeel van het Internet of Things.

Aangesloten apparaten bieden het potentieel voor een ‘vierde industriële revolutie’ en deskundigen voorspellen dat tegen 2020 meer dan de helft van de nieuwe bedrijven op het Internet of Things zal draaien.

Stel je voor dat straks meer dan de helft van je apparaten in huis met het internet verbonden zal zijn. Veel mensen hebben nu al een slimme thermostaat, die rekening houdt met de weersvoorspellingen en het verwarmingsprogramma daarop aanpast.

Of een automatisch lichtplan dat naar mate de duisternis invalt vanzelf de lichtsterkte in huis gaat aanpassen. Vaak zelfs automatische deuren die vanzelf openen en sluiten middels een sensor. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om via het internet alledaagse apparaten of voorwerpen hun diensten te laten aanpassen of upgraden.

Zo zou jouw moderne koffieapparaat ineens nieuwe programma’s kunnen leren om andere typen koffie te zetten en gebaseerd op jouw gedrag dit klaar te maken wanneer het ziet dat jouw wekker een kwartier eerder is gegaan.

Al deze communicatie kan jouw leven een heel stuk makkelijker maken en je ondersteunen in je dagelijkse activiteiten. Op zoek naar een M2M simkaart om zelf een apparaat te verbinden met het internet om je zo nog beter te kunnen bedienen? Kijk eens op de website van Olivia Wireless en ontdek de vele mogelijkheden.

https://www.oliviawireless.nl/