TAEC
Image default
Vakantie

Op vakantie naar Zanzibar

Na maanden lang in een lockdown gezeten te hebben lijkt er steeds meer mogelijk te zijn en dat is iets waar de meeste Nederlanders erg blij mee zijn. Er wordt volop gevaccineerd en binnenkort is er weer veel meer mogelijk. Stapje voor stapje kunnen we weer meer en wie weet is straks alles weer zoals het was. De kans is groot dat we binnenkort ook weer op vakantie kunnen en dat is iets waar we met zijn allen flink naar uitgekeken hebben. Even lekker naar een andere omgeving en genieten van de zon. Na een lange periode veel binnen gezeten te hebben is dit goed voor onze mentale en fysieke gesteldheid. Om ervoor te zorgen dat jij extra veel zin krijgt om straks weer lekker op vakantie te gaan hebben we een artikel over Zanzibar voor jou. Dit eiland dat tot Tanzania behoort wordt namelijk steeds populairder onder Nederlandse toeristen, maar waarom is dit nou eigenlijk zo? Onderstaand gaan we jou hier meer over vertellen!

Waarom is Zanzibar een aanrader?

Zanzibar is een aanrader en dit is om meerdere redenen het geval. Wanneer je op vakantie gaat naar Zanzibar, dan kies je voor een speciale vakantie, je gaat namelijk een avontuur aan. Je brengt een bezoek aan een Afrikaans land en dit is net even anders dan op vakantie gaan naar een Europees land. Je kiest voor een unieke ervaring, voor beleving en een prachtig eiland. Zanzibar kan je namelijk bezoeken om verschillende redenen. Een van deze redenen is omdat je even lekker tot rust wilt komen. Zanzibar is namelijk een prachtig eiland met spierwitte stranden en een helderblauwe zee. Heb je een druk jaar gehad en wil je echt even ontspannen, dan is dit natuurlijk ideaal. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om te snorkelen, je zult dan veel vissen zien die je in Nederland nooit zult zien.

Voor de avonturier

Ben jij iemand die niet stil kan zitten en ben jij altijd op zoek naar het avontuur? Ook dan is Zanzibar absoluut een aanrader. Trek bijvoorbeeld rond over het eiland en kom plantages en wilde dieren tegen. Wil jij veel dieren zien en wil je hier een speciaal uitje van maken? Kies er dan voor om een bezoek te brengen aan het Jozani National Park. Dit park is gevestigd in het midden van het eiland. Mocht je het niet meteen kunnen vinden, vraag dan hulp aan de nationale bevolking. Zij staan bekend als erg vriendelijk, maar ook als gastvrij en zij helpen jou graag verder.

Een unieke ervaring

Wanneer je een bezoek brengt aan Zanzibar, dan kies je voor een unieke ervaring. Je komt in een totaal andere wereld en je kunt hier bijvoorbeeld ook erg lekker eten. Het eiland heeft veel visrestaurants en de cultuur van het eiland is ook erg bijzonder. Zo komt hier de Afrikaanse en de Aziatische cultuur naar voren. Zorg er echter wel voor dat je je goed voorbereid voordat je naar dit eiland toe gaat, dan weet je precies wat je kunt verwachten.

 

Verdiep je ook eens in een vakantie naar Tanzania!