TAEC
Image default
Onderwijs

Op zoek naar een stage IT?

Ben jij begonnen aan een IT opleiding? Goede keuze! Het bedrijfsleven staat te springen om mensen zoals jij. Computers en automatiseren maken een steeds groter deel uit van het leven. Bedrijven willen niet achterblijven en staan te springen om mensen die alles weten over de IT. Waarschijnlijk zul je tijdens je opleiding ook op zoek moeten gaan naar een stage in de IT. Tijdens je stage IT leer je hoe het is om te werken bij een echt bedrijf. Niet langer meer in de schoolbanken, maar de geleerde theorie in het echt gaan toepassen. Maar hoe ga je eigenlijk op zoek naar een stage IT?

Zo vind je de perfecte stage IT

Sommige studenten hebben moeite met een stageplek te vinden. Dat zal voor jou als student IT waarschijnlijk niet het geval zijn. Maar misschien is er wel te veel keuze? Het is belangrijk dat je voor jezelf op een rijtje zet wat je zoekt in een bedrijf. Wat voor klanten hebben ze? Hoe is de bedrijfscultuur? Maar misschien nog wel belangrijker, wat kunnen ze jou leren? Op internet vind je verschillende website die je helpen bij het zoeken naar de perfecte stage IT. Maak filters aan bij je zoekopdracht en bekijk alle bedrijven eens rustig die een plek hebben.

Perfecte plek gevonden?

Neem je beslissing niet te snel. Misschien weet je al precies bij welk bedrijf je stage wilt lopen, maar kijk toch ook even verder. Kijk ook eens bij kleine bedrijven. Zij bieden vaak een meer persoonlijke begeleiding dan grote internationale bedrijven. Een internationaal bedrijf staat daartegenover wel beter op je CV. Een keuze die je voor jezelf moet maken. Heb je de perfecte plek voor je stage IT gevonden? Dan is het tijd om te solliciteren. Dit gaat hetzelfde als solliciteren naar een echt baan. Dus denk er niet te gemakkelijk over. Schrijf een goede brief en bereidt je uitstekend voor. Lees je in over het bedrijf en vertel waar je juist bij dat bedrijf wilt werken. Succes!

https://fiks.nl/stage/IT