TAEC
Image default
Cadeau

Organiseren van een thema feest wat heb je nodig?

Organiseren van een thema feest wat heb je nodig?

Het geven van een feest is altijd een goed idee, maar met het geven van een thema feest haal je het beste in je vrienden naar boven. De thema feesten zijn vaak de feesten die iedereen zich herinnert en nog lang over napraat. Het geven van een thema kost wel wat extra tijd en inspanning. Met onze tips zorg je voor het beste thema party van het jaar!

Kiezen van een passend thema

Bij het kiezen van een thema is het verstandig om te kijken naar de tijd van het jaar. Je kunt natuurlijk geen Hawaii party houden als het -3 graden is tijdens december in Nederland. Zie je het al voor je iedereen in een rieten rok met bevroren benen. Daar in tegen kan een winter BBQ wel. Daarnaast kunnen bepaalde thema’s juist wel het hele jaar door zoals een dieren thema of een jaren 90 thema.

Daarnaast heb je natuurlijk door het jaar heen verschillende feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan Halloween en Pasen. Deze feesten zijn al voor je uitgedacht, maar hoe speciaal je de aankleding maakt hoe interessanter het feest natuurlijk.

Wat moet je echt niet vergeten

Alcohol is natuurlijk nummer 1 op het lijstje want je kunt natuurlijk geen hawaii feest geven zonder echte cocktails. Dus stem de alcoholische dranken af op je thema. Haal in plaats van normaal bier Desperado’s. Daarmee maak je je feest helemaal compleet. Vergeet daarnaast ook de juiste aankleding niet. Zoals slingers, vlaggen en andere benodigdheden.

Daarnaast is het maken van een kartonnen bord waar mensen foto’s mee kunnen maken. Dit zorgt voor een extra element om de avond nog specialer te maken. Hiermee worden de foto’s direct gelinkt aan het door jou gegeven thema feest.

Bouw je eigen feest

Kies daarnaast een goede datum. Als student heb je altijd te maken met deadlines en tentamen weken. Zorg dat genodigden niet in de problemen komen en juist tot het einde kunnen blijven. Het is natuurlijk niet verstandig om de zaterdag voor de tentamenweek een feest te geven. Dan blijf je waarschijnlijk met een aantal drankjes zitten. 

Het is natuurlijk afhankelijk van wat voor feest je geeft of dat mensen liever staan of zitten. Maar het bieden van beide mogelijkheden is vaak de beste oplossing. Na 3 uur flink dansen word je toch erg moe. Daarom is het vaak handig om wat klapstoeltjes of een zithoekje in te richten zodat je gasten even tot rust kunnen komen. 

Voor nog meer tips bekijk dan eens lekkerdronken.nl. Hier kun je alles lezen over drankspellen en nog veel meer. Zo maak je je feest helemaal compleet.