TAEC
Image default
Bedrijven

Reizen met de auto

De zomer komt er weer aan en mensen zijn aan het broeden op hun vakantieplannen. Veel mensen in Nederland gaan met de auto op vakantie, dit heeft veel voordelen. Toch zijn er wel wat dingen waar je op kunt letten. Daarom hier een aantal tips voor reizen met de auto.

 

Zorg dat de auto in goede staat is. Een aantal dingen die je kunt controleren zijn: de bandenspanning, het bandenprofiel, het oliepeil, de koelvloeistof, de lampen en de ruitenwisservloeistof. Is er iets niet in orde met de auto, laat het dan voor de reis repareren, want tijdens een lange reis wil je natuurlijk geen pech op de weg krijgen.

 

In sommige zones, vooral in Duitse en Franse steden, heb je een milieusticker nodig voor bepaalde type auto’s. Dit heeft te maken met milieuvervuiling in de steden. Als je in zo’n zone, een zogeheten Umweltzone, gaat rijden zonder sticker, kun je een fikse boete krijgen van tot wel 80 euro.

 

Mensen die vaker met de auto reizen zullen deze irritatie wel herkennen: de lange files bij de tolpoortjes. Vooral in Frankrijk is het ellende. Je kunt hiervoor een bepaald kastje kopen, waarmee je niet contant hoeft te betalen of hoeft te pinnen. Het geld wordt vanzelf afgeschreven als je door het tolpoortje rijdt. Deze rij gaat natuurlijk veel sneller, omdat je geen handelingen hoeft uit te voeren, dus het kan je veel tijd schelen!

 

Als je lange stukken moet rijden, is het fijn om goed overzicht te hebben van het verkeer om je heen. Veel mensen gebruiken daarom een camos achteruitrijcamera. Met een achteruitrijcamera kun je ongelukken voorkomen, omdat je goed kunt zien wat er achter je gebeurt.

 

Als je in de bergen gaat rijden, is het belangrijk om te weten hoe je dat het beste doet. Zorg ervoor dat je niet in een te hoge versnelling rijdt. Door in een lagere versnelling te rijden, remt je auto af op de motor en kun je ook beter klimmen.