TAEC
Image default
Sport

Thuis fitnessen met een fitnessapparaat

Thuis aan krachttraining of cardiotraining doen wordt steeds populairder. Vooral mensen die hun tijd optimaal willen gebruiken zien het niet zitten om gebruik te blijven maken van die veel te drukke sportschool. De oplossing hiervoor is thuis trainen. Sterker nog, dit is niet alleen geboren uit de ambitie om optimaal gebruik te kunnen maken van de tijd. Dit is eind 2020 en begin 2021 zelfs geboren uit noodzaak. Tijdens de lockdown moesten sportscholen de deuren sluiten. Veel sporters moesten iets anders verzinnen en begonnen thuis te sporten. Hierdoor kwam er een run op fitnessapparaten voor thuis.

De voordelen van thuis sporten

Thuis sporten heeft een aantal voordelen ten opzichte van sporten in de sportschool. Het eerste voordeel is dat je er veel tijd mee bespaart. Je hoeft niet meer je tas in te pakken, naar de sportschool te reizen en ook weer helemaal terug. Dit scheelt je al snel een half uur. Het is natuurlijk niet heel efficiënt om een half uur bezig te zijn met randzaken voor een uurtje sporten. Dan kun je dat half uurtje beter steken in het sporten zelf. Met thuis sporten ben je binnen 2 minuten aan de slag met je workout.

Het tweede voordeel is dat je geen rekening hoeft te houden met andere mensen. In de sportschool is het vaak druk. Zeker op de tijden waarop bijna iedereen in de gelegenheid is. Wachten tot apparaten niet meer bezet zijn en mensen die apparaten een half uur bezet houden werkt niet mee aan de motivatie. Thuis ben jij de hoeder van je eigen sportschool. Zo kun je doen wat je wil en wanneer je dat wil.

De nadelen van thuis sporten

Uiteraard heeft thuis sporten niet alleen maar voordelen. Het heeft namelijk ook een aantal nadelen. Het eerste nadeel van thuis sporten is het vaak beperkte aanbod. Een sportschool heeft tientallen apparaten, de meeste mensen thuis maar één of een enkele. Om veelzijdig te kunnen trainen zul je thuis dus erg creatief moeten zijn.

Het tweede nadeel is het gebruik van de ruimte. Mocht je ruimte over hebben dan is dat prima. Maar dat is niet altijd het geval. Velen forceren het thuis door het fitness apparaat in een klein hoekje te dumpen waar het eigenlijk niet past.

Het laatste nadeel zit hem in de investering. De sportschool kost een vast klein bedrag per maand. Het aanschaffen van fitnessapparaten voor thuis is een investering die je op voorhand doet. Deze investering verdient zich op de lange termijn wel weer terug maar doet pijn in de portemonnee.

Wil je een fitnesstoestel voor thuis kopen? Kijk dan eens op fitnesstoestelkopen.nl voor uitgebreid productadvies, tips en aandachtspunten.