TAEC
Image default
Vakantie

Tips om tot rust te komen

Druk, druk, druk
Je kent het wel. Je hebt een drukke baan, je moet thuis nog honderd verschillende klusjes afmaken en daarnaast wil je het liefst ook nog even langs je ouders, waar je je inmiddels al bijna een maand niet meer hebt vertoond. Daar komt natuurlijk ook eens nog de coronacrisis bij, die vaak vervelende situaties en stress met zich meebrengt. Het liefste wil je even een break nemen van alles en je hoofd volledig leegmaken. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Wij hebben alvast een paar tips voor je.

Plan iedere week een avondje voor jezelf in
Kies een dag in de week uit waarop jij de minste verplichtingen hebt en plan op deze dag een paar uurtjes me-time in. Tijdens deze me-time ga jij doen waar jij op dat moment zin in hebt, een bezigheid die jij graag doet en waarvan je rustig wordt. Zet die telefoon eens even uit en maak een lange wandeling door het bos, lees dat ene boek dat al weken op je ligt te wachten of bel naar die vriendin die je al zo lang niet meer hebt gesproken. Door jezelf op deze manier rust te gunnen, zullen je gedachten afdwalen van alle negativiteit.

Ga er een weekendje tussenuit!
De beste manier om alles achter je te laten is om er letterlijk even tussenuit te gaan. Ga bijvoorbeeld voor een retraite in Limburg. Dit is natuurlijk dé plek om volledig tot rust te komen. Met haar groene valleien, bourgondische streekproducten, uitgestrekte bossen, verse Limburgse vlaaien en gezellige winkeltjes heeft het zonnige Zuiden alle ingrediënten om een heerlijke vakantie te beleven. We hebben ook al fijn logeeradresje voor je uitgezocht, namelijk een bijzonder Limburgs retraite midden in de natuur, genaamd Hof de brulle. Hier kun je je even volledig afsluiten van de bewoonde wereld en kan niemand jou storen. Geniet van de vijf eeuwen oude hoeve en de prachtige uitzichten.

Voldoende beweging en slaap
Zoals je waarschijnlijk wel weet is het belangrijk om een vast ritme te hebben. Op vaste tijden slapen, eten en voldoende bewegen zorgt er voor dat je lichaam gezond en fit blijft. Maar wat je misschien nog niet wist is dat sporten en slapen ook het stresshormoon vermindert! Probeer daarom zoveel mogelijk beweging op te zoeken, bijvoorbeeld in de vorm van wandelen, sporten of in de tuin werken. Qua slaap wordt minimaal 7 tot 8 uur per dag aangeraden.

https://hofdebrulle.nl/retraite-limburg/