TAEC
Image default
Bedrijven

Top 5 rolgordijnen: voor elk type raam

Ben jij toe aan wat frisse vernieuwing in jouw huis? En is het tijd om die oude jaloezieën of die verkleurde gordijnen te vervangen? Ga voor rolgordijnen! Een top 5 van de rolgordijnen van het moment. Of je nu opzoek bent naar zonwering voor in de slaapkamer, woonkamer of badkamer; voor elke kamer is er een optie. In dit artikel zetten we de veelzijdige rolgordijnen in het zonnetje, want er zijn meer varianten en verrassende voordelen dan jij denkt.

Wat is een rolgordijn?

Rolgordijnen bestaan uit een buis met een doek erom heen die je gemakkelijk op en af kan rollen met een ketting. Ze zijn zeer populair en werken erg eenvoudig. Je kunt rolgordijnen online bestellen en hebt hierbij de keuze uit honderden kleuren en verschillende soorten stoffen: transparant, verduisterend of licht doorlatend (semi-transparant).

1. Rolgordijn op maat: 100% naar wens samenstellen

Van alle rolgordijnen, zijn de rolgordijnen op maat het meest populair. Waarom? Het past altijd precies, op elk type raam. Bovendien is het vaak de mooiste en beste oplossing, want je hebt geen kieren langs de zijkanten en zo functioneert het gordijn op zijn best.

Rolgordijnen op maat zijn dé oplossing voor zowel zeer grote als kleine ramen. Kortom, ze overtreffen de standaard rolgordijnen die vaak net niet perfect aansluiten. Voordelen:

–          Geen kieren en gaten: past precies

–          Geschikt voor alle type ramen

–          Ook voor grote ramen

–          Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur

–          Bepaal je zelf de lichtinval (diverse stoffen)

–          Kies de gewenste opties & luxe

2. Duo Rolgordijnen: privacy en lichtinval bepalen

Is het jou al opgevallen? Steeds meer mensen stappen over van de standaard rolgordijnen naar duo-rolgordijnen. Met de duo-rolgordijn bepaal je zelf de lichtinval en privacy in je kamer. ’s Avonds kun je eenvoudig de inkijk wegnemen.

Wil je juist meer licht in huis? Dan rol je het duo-gordijn helemaal open. Het is de perfecte dag- en nachtcombinatie en steeds meer mensen ontdekken dit.

3. Transparante rolgordijnen: creëer meer lichtinval

Wil jij sfeer toevoegen aan jouw interieur en het huis optisch groter maken? Laat meer licht binnen met transparante zonwering. Het creëert mooie lichtinval en verhoogt de sfeer. Deze transparante rolgordijnen passen bij elk interieur, zowel op kantoor als in de woonkamer. Bovendien zijn ze in elke kleur te verkrijgen.

4. Rolgordijn voor slaapkamer: met zijgeleiding U-profielen

In de slaapkamer is maximaal verduisterende zonwering aangeraden. Hoe voorkom je lichtkieren langs het doek?

 • Op maat laten maken
 • Aluminium cassette
 • U-profielen toevoegen
 • Zijgeleiding van staaldraad

Voor optimale verduistering in de slaapkamer kun je het best kiezen voor verduisterende rolgordijnen met u-profielen. Deze u-profielen zijgeleiding haalt alle lichtkieren langs het rolgordijn weg. Voordelen en werking:

 • De aluminium U-vormige profielen zitten aan de zijkant van het rolgordijn
 • De stof loopt door deze profielen heen
 • De u-profielen hebben dezelfde kleur als de cassette: wit, zwart of zilver
 • De rolgordijnen met zijgeleiding zeer gemakkelijk te monteren met een klik-en-klaar bevestigingssysteem.
 • Al met al zeer functioneel, eenvoudig en snel bevestigd.

5. Elektrische rolgordijnen

Waarom kiezen voor een elektrisch rolgordijn? Gemak is steeds belangrijker voor ons. Het elektrisch rolgordijn zorgt voor ultiem comfort & bedieningsgemak. Het elektrisch rolgordijn van PAX Raamdecoratie wordt standaard geleverd met batterijmotor, batterijhouder, batterijen, oplader en handzender. Voordelen van elektrisch rolgordijn:

 • Gemak en comfort
 • Verduisterende of semi-transparant
 • Luxueus en stijlvol
 • Motor is niet zichtbaar
 • Uitstraling van een regulier rolgordijn
 • Meer dan 200 keuzes stof kleur (doek kleur)