TAEC
Image default
Industrie

Twin-Tech: Expert in cobot design

Expert in cobot design

Een collaboratieve robot of cobot biedt tal van voordelen die de productie verhogen en de investering zeer winstgevend maken. Belangrijk om te weten is dat een robot niet altijd kan worden gebruikt bij het vervaardigen van een product of mankracht 100% kan vervangen. Daarom zien we bij Twin-Tech de vraag naar slimme cobots toenemen die het beste van beide wereld combineren in één slim apparaat. Welkom bij Twin-Tech – specialisten in hoogwaardig cobot design.

Cobots robots vormen de perfect aanvulling

Cobots vormen een uitstekende aanvulling op de productievloer bij iedere organisatie die in de maak- of productie industrie actief is. Cobots zijn betrouwbaar, werken snel en kunnen ontzettend veel kosten besparen op de lange termijn. Cobot robots nemen geen pauze of worden niet ziek en kan in ploegendienst werken. Voordat een cobot kan plaatsnemen in de organisatie is natuurlijk belangrijk eerst te kijken naar de meerwaarde ervan en of het de investering waard is. Dankzij de ingenieurs van Twin-Tech kunnen we hoogwaardige 3D animaties maken en berekeningen uitvoeren die het voor onze klanten direct duidelijk maakt of de investering en productieverbetering waard is om te kiezen voor een cobot.

3D modelleren en testen

Dankzij slimme 3D engineering kunnen wij virtueel modelleren, testen en metingen uitvoeren om te kijken of het gewenste resultaat wordt bereikt, vóórdat de uitdeinlijke cobot geplaatst gaat worden binnen een productielocatie. Op basis van deze informatie kunnen wij onze opdrachtgevers resultaatgericht en onderbouwend met data aantonen welke type collaboratieve robot het beste effect zal opleveren. Hierna kan er begonnen worden met de ontwikkeling en design van cobots in onze eigen productie- en testlocatie.

De volgende stap is om te onderzoeken hoe goed de robot in het echt presteert. Alle zaken komen hierbij aanbod. Van veiligheid tot snelheid en compatibiliteit met het huidige productieproces. Waar we naar kijken zijn zaken als het bereik, het hefvermogen, de snelheid en de veiligheid van de robot. Is de robot capabel genoeg om objecten te bewerken , of veroorzaakt het juist een bottleneck in de productie? Sommige montage punten kunnen te moeilijk, of wellicht zelfs onmogelijk, voor een robot zijn. Hierbij kun je denken aan complexe operaties zoals het verbinden van kabelbomen.

Ander groot voordeel van 3D simulatie is dat wij de cobot kunnen herpositioneren om te kijken of dat een beter effect geeft op de prestaties op de werkvloer. Door continu feedback te meten uit de software kunnen we zoeken naar een optimale situatie binnen het productieproces.

Is het de investering waard?

Twin-Tech onderzoekt door middel van een haalbaarheidsbeoordeling en kostenberekening, samen met de verwachte return on investment, of de investering voor een maatwerk cobot waard is. Door ook de schattingen van de impact van de cobot op de productie-efficiëntie in de vergelijking mee te nemen, is het mogelijk om de terugverdientijd voor de investering te berekenen voor onze klanten. Blijkt uit het onderzoek dat de ROI positief is, dan zullen wij adviseren om over te gaan tot de aanschaf en implementatie van de cobot.

Schakel Twin-Tech engineering in voor jouw vraagstuk

Overweegt u een ingenieursbureau in te schakelen omdat u behoefte heeft aan robotica op de werkvloer? Schakel dan de specialisten in van Twin-Tech engineering. Wij houden graag van een uitdaging en denken met je mee in het creëren van slimme oplossingen. We zijn bereikbaar via +31(0) 53 760 1980 of per mail via info@twin-tech.nl.

https://www.twin-tech.nl/