TAEC
Image default
Dienstverlening

Vermijd Dat Een Pester Jouw Kind Psychologische Schade Aandoet

Één van de moeilijkste dingen waar je zoon of dochter waarschijnlijk door zal gaan in hun leven en ontwikkeling is omgaan met een kind dat erg gemeen doet tegen hen. Ongeveer iedereen heeft wel enkele ervaringen met pesters in hun leven… en als je het nooit zelf hebt meegemaakt ken je wel iemand die het wel heeft meegemaakt.

Ik weet dat ik wel wat problemen heb gehad met de pester op mijn school. Wat ik hier zou willen doen is met jou praten over enkele dingen die je zou moeten doen om jouw kind te helpen omgaan met hun pester, of dingen die je moet weten voor het zo ver is.

Eerst en vooral moet je je kind laten merken dat het niet zijn fout is, en dat hij of zij altijd met jou erover kan praten, en dat je je best zal doen om het probleem op te lossen.

Een je dat gedaan hebt, is het volgende dat je kan doen je kind laten weten dat de pesters terugpesten NIET de juiste reactie is. Dit is belangrijk!

Het natuurlijke instinct, zeker als je een jongen hebt, is om terug te vechten. Niemand wilt graag slecht behandeld worden, maar je moet erop hameren dat je kind geen wraak neemt. In plaats daarvan moet je hem laten weten dat de juiste manier van handelen is om het iemand te vertellen die echt iets kan doen en de situatie kan helpen, zoals een volwassene, of jij.

Zorg ervoor dat je kind begrijpt dat de pester hen niet heeft uitgekozen omdat ze iets gedaan hebben; het betekent dat er iets mis is met de gemene kinderen… Er is iets dieper dan dat ze gewoon graag kinderen slaan. Niemand doet dat, behalve als er een psychologisch probleem is, dus laat je kind dit zeker weten.

Wat vaak gebeurd als een kind gepest wordt, is dat ze niet meer van school houden. Als dit gebeurt, moedig hen dan aan in buitenschoolse activiteiten! Dit is een fantastische manier om iets te vinden om hen bezig te houden, samen met mensen met dezelfde interesses vinden waarmee ze vrienden kunnen worden. Nieuwe vrienden zijn altijd goed.

Bezoek De Psycholoog – Psychologen praktijk Nijmegen

https://www.depsycholoog.nl/nijmegen