TAEC
Image default
Gezondheid

Waar kun je jezelf op corona testen?

Je kunt jezelf op corona laten testen via de GGD. Maar ook kun je eencorona thuistest bestellen. Deze zijn heel eenvoudig en je hebt binnen 1 uur de resultaten. Afhankelijk van hoe handig je bent met deze testen kan dat ook eerder zijn. Ben je positief getest dan moet je wel nog altijd naar de corona teststraat. Wanneer ze het daar vaststellen dan wordt de huisarts op de hoogte gesteld. Vervolgens kijkt die of je ernstig of niet ernstig ziek bent. De meeste mensen kunnen met thuis isolatie een heel eind van de ziekte afkomen. Meestal wordt er dan na 5 dagen nog een test gedaan. Is deze negatief dan kun je gewoon weer de deur uit.

De ideale bescherming tegen corona

De meeste mensen gebruiken een wegwerp mondkapje als bescherming tegen corona. Echter is het verstandig om eenmedisch ffp2 mondmasker te kopen. Dit beschermt je nog beter tegen het akelige virus. Daarnaast zou je kunnen overwegen om een flesje desinfecteergel te kopen. Dit kun je makkelijk meenemen overal naar toe. Ook het dragen van nitril handschoenen kan helpen om niet besmet te raken. Veel mensen vergeten dat het virus ook overleefd op bijvoorbeeld geld. Hier komen veel mensen in de winkel mee in aanraking zonder dat je erbij stil staat. Ook zijn er maskers waarmee je heel je gezicht kan beschermen. Echter slaan deze vaak vochtig aan waardoor je het snel benauwd hebt.

Wat is corona?

Corona is een zeer besmettelijk virus wat vergelijkbaar is met SARS. Dit zorgt voor een hoge besmettingsgraad waarop overheden alles eraan zullen doen om meer besmettingen te voorkomen. Het is een delicate kwestie gekeken naar de mensenrechten en het bestrijden van het virus. Na 5 dagen testen de meeste mensen nogmaals op corona. Wanneer je dan negatief blijkt te zijn kun je weer uit thuis isolatie. Het is verstandig om die test pas te doen wanneer je van alle symptomen 24 uur af bent. Wanneer je nog symptomen hebt is het waarschijnlijk hetzelfde resultaat. Ook kan je ervoor kiezen om jezelf thuis te testen met een corona zelftest. Goede voorzorgsmaatregelen zorgen voor een lagere kans op het virus.

Wat te doen na een positieve uitslag?

Het is belangrijk dat je na een positieve uitslag thuis blijft. Ook dien je vrienden en familie in te lichten waar je de afgelopen 14 dagen mee in contact bent geweest. Het kan namelijk zijn dat zij ook corona hebben zonder dat ze dit door hebben. Wanneer je er te laat bij bent kan het tot een ziekenhuisopname lijden. Wanneer je 24 uur lang geen last meer hebt van ziek zijn kun je je opnieuw laten testen. Let wel op dat er minimaal 5 dagen tussen zit. Want ook zwakke signalen van het virus worden als positief getest. Het is ook belangrijk om alles even met chloor te reinigen. Zo weet je dat het virus helemaal verdwenen is. Anders kan je namelijk nog besmet raken met resten van het virus.