TAEC
Image default
Auto's en Motoren

Waar moet je op letten bij het kiezen van een rijschool in Haarlem

Als jij in Haarlem woont en je rijbewijs wilt gaan halen, dan kun je kiezen uit een groot aantal rijscholen. De grote vraag is waar je nou precies op let bij het kiezen van een rijschool in Haarlem. Want zeker voor iets belangrijks als het halen van je rijbewijs wil je alleen in zee met de beste partij uiteraard.

Maak geen keuze alleen op basis van de prijs

De meeste mensen maken een keuze alleen op basis van de prijs. Dat is niet verstandig. Natuurlijk houd je rekening met de prijs, maar kijk vooral verder en check zeker het slagingspercentage van een rijschool. Bovendien heb je het meeste baat bij een rijschool die de afspraken nakomt, die goed uitlegt, aangesloten is bij een brancheorganisatie en rijdt in goede auto’s. Vaak kun je wat betreft de prijs die een rijschool hanteert kiezen voor een lespakket inclusief een praktijkexamen. Je kunt echter ook gewoon losse lessen nemen. Check vooral wat er in het pakket zit en besef dat een lespakket niet betekent dat je geen extra lessen meer hoeft te nemen.

Maak gebruik van de gratis proefles

Kijk ook of een rijschool een tussentijdse toets aanbiedt. Want het percentage mensen dat slaagt na een dergelijke toets is met 64 procent hoger dan het slagingspercentage zonder een toets. Dat percentage ligt rond de 50. Een goede rijschool herken je ook aan de aandacht die er is voor mensen die extreme faalangst hebben. De specialisten nemen extra de tijd en kunnen ook deze groep mensen prima begeleiden naar het rijbewijs. Als je op tijd wilt beginnen met rijlessen, kies dan voor een rijschool die rijlessen aanbiedt vanaf 16,5 jaar.

De betere rijschool lest ook gewoon op zaterdag en is dus flexibel

Kijk ook of het mogelijk is eerst een proefles bij een rijschool te volgen. Tijdens zo’n proefles krijg je een heel aardig beeld van de rijdschool en de rijinstructeurs. Belang rijk is verder dat een rijschool een grote mate van flexibiliteit biedt. Iedereen heeft het tegenwoordig druk en tussendoor moet je dan nog ergens rijlessen volgen. De betere rijschool lest ook op zaterdag en kan ook extra vroeg en extra laat op de dag nog een rijles verzorgen.

Kies voor de rijschool die je van huis haalt en weer terug brengt

Voor veel mensen is de auto waarin gelest wordt erg belangrijk. Dat is echter een kwestie van smaak. Je herkent een goede rijschool wel aan de auto, die in alle gevallen technisch goed moet zijn en altijd keurig schoongemaakt is. Kies ook voor die rijschool die je voor een les van huis haalt en je na afloop weer keurig afzet. Vind jij een rijschool die aan deze wensen kan voldoen, dan heb jij een prima rijschool gevonden.

https://rijschoolverkeerskunde.nl/