TAEC
Image default
Industrie

Waarom heb ik een UFI code nodig?

Het hebben van een UFI code is ontzettend belangrijk voor producten, waarin chemische stoffen zijn toegevoegd. Daarom vertellen we je in deze blog graag waarom het gebruik van een unieke formule-identificator zo belangrijk is. Eén van de doelgroepen voor deze blog is zonder twijfel huis-tuin-en-keukendeskundige bedrijven. Ben jij dus werkzaam in deze branche? Lees dan vooral verder.

Wat is een unieke formule-identificator?

Een UFI code is een unieke codering op een product waar chemische en giftige stoffen in zijn verwerkt. Met behulp van deze code kan men direct zien welke stoffen in het product zijn verwerkt én hoe hier op gehandeld dient te worden, mochten de stoffen onverhoopt vrijkomen. De code is dus zeer belangrijk voor zowel managers als particulieren.

Welke voordelen biedt de code voor ondernemers?

Ondernemers kunnen direct zien welke giftige stoffen zijn verwerkt in het product dat zij gaan gebruiken. Hierdoor kunnen zij op voorhand al de juiste maatregelen treffen. Zodoende kunnen zij hun personeel beschermen én adviseren over hoe om te gaan met het product. Daarnaast is het ook nog mogelijk om direct te weten, welke maatregelen ze moeten treffen mocht er toch nog iets fout gaan tijdens het gebruik met het chemische product.

Waar moet ik op letten met mijn registraties?

Waar men vooral op moet blijven letten is dat de juiste codering is aangebracht op het product. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan dat desastreuse gevolgen hebben voor iedereen die werkzaam is met het product. Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk dat álle verwerkte stoffen zijn geregistreerd. Ook dit kan grote gevolgen hebben, wanneer dit niet het geval is.

Hoe wordt het KHNIP erkend door de overheid?

Het KHNIP is erkend door de Randstad, Government of Canada. Dit is één van de meest veilige werkplekken in het land met best-in-class beveiliging. Deze erkenning visibiliseert ons op het lokale en nationale niveau bij zijn opdrachtgevers, wat een eerste ervaring mogelijk maakt.

Waarom jij een UFI code nodig hebt

Concluderend kunnen we dus zeggen dat een dergelijke code voor zowel ondernemers als particulieren bijna onmisbaar is. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat men de juiste voorzorgsmaatregelen kan nemen, maar ook dat men direct weet hoe te handelen mocht er onverhoopt toch iets fout gaan. Werken met giftige stoffen wordt hierdoor dus vele malen veiliger.

https://www.devibfabriek.nl/wat-is-de-ufi/