TAEC
Image default
Dienstverlening

Wat heeft een levenscoach te bieden?

Een levenscoach kan je helpen door richting te geven. Misschien ontdek je dingen over jezelf, die je je nog nooit hebt gerealiseerd of die je bent vergeten.

Vaak raken we verzeild in dagelijkse gebeurtenissen en vergeten we onze doelen. We gaan carrières aan die niet voldoen aan onze dromen of die slecht zijn voor onze gezondheid omdat we te veel energie moeten besteden aan onze carrières.

Persoonlijke coaching kan je helpen om je leven weer in balans te brengen. Uiteindelijk is balans het belangrijkste in ons leven.

We hebben specifieke fysieke en psychologische behoeften. Zodra aan de basisbehoeften van voedsel en onderdak is voldaan, hebben we tijd om ons te concentreren op onze andere behoeften. Toch realiseren we ons misschien niet altijd welke behoeften er niet worden vervuld.

Twee fundamentele menselijke behoeften, die vaak over het hoofd worden gezien, zijn de noodzaak om te creëren en de behoefte aan een identiteit. De noodzaak om te creëren moet worden vervuld door iemands carrière, maar in de wereld van tegenwoordig wordt persoonlijke creativiteit op de werkplek niet altijd aangemoedigd.

Een persoonlijke coach kan je door gerichte vragen te stellen over je carrière en je hobby’s helpen om erachter te komen of je voldoet aan je behoefte om te creëren. Sommige mensen veranderen van baan nadat ze meer te weten zijn gekomen over de noodzaak om te creëren. Anderen ontwikkelen nieuwe hobby’s.

Onze carrière kan niet aan al onze behoeften voldoen. We hebben nog andere doelen nodig.

Het voldoen aan de identiteitsbehoefte kan te maken hebben met het leren weten wie je bent, op de een of andere manier groeien of een actie ondernemen. Zich niet kunnen binden is voor veel mensen een probleem. Ze stellen beslissingen die moeten worden genomen uit. Ze hebben moeite met het nemen van eenvoudige beslissingen.

Persoonlijke coaching kan de tools bieden die je nodig hebt om beslissingen te nemen. Soms is het eenvoudig om dingen op schrift te stellen. U kunt uzelf enkele van de volgende vragen stellen.

Welke dingen zou je op dit moment van je leven moeten doen? Wat zijn enkele dingen waarvan je denkt dat je het leuk zou vinden om te doen op dit moment in je leven? Zijn er overlappingen in de dingen waarvan je denkt dat je ze zou moeten doen en welke dingen je denkt dat je leuk zou vinden om te doen?

Een persoonlijke coach kan helpen met veel aspecten van iemands leven. Je hebt misschien carrière-advies of relatiecoaching nodig. Misschien heb je wel moeite om met andere mensen om te gaan.

Er kunnen een aantal dingen zijn, waarbij je mogelijk hulp nodig hebt. De eerste stap is om te praten met de beste levenscoach die je kunt vinden. Stap-voor-stap kun je dan het verleden achter je laten en de toekomst die je wenst tegemoet gaan.

Laat je persoonlijk coachen door IvPP!

https://www.ivpp.nl/coaching-amsterdam/