TAEC
Image default
Gezondheid

Wat helpt het beste tegen schimmelnagels?

Kalknagels, oftewel schimmelnagels zijn besmettelijk en vaak erg vervelend. Het zou je verbazen, maar meer mensen dan je denkt hebben last van deze schimmelinfectie. Als er een kalknagel ontstaat dan is de teen- of vingernagel geïnfecteerd met een schimmelinfectie. Door deze schimmelinfectie ontstaat er brokkelige en dikke nagel, hierdoor kan de nagel helemaal of gedeeltelijk loslaten. Het is normaal dat mensen schimmels hebben, maar wanneer deze nagels of de huid binnendringt kan het nogal wat problemen veroorzaken. Het zijn wel vooral ouderen mensen die vaak last hebben van een schimmelnagel, dit komt vaak door hun lage weerstand. Lees hieronder verder over wat helpt het beste tegen schimmelnagels.

Een aantal tips; wat helpt tegen schimmelnagels

Als je vaker last hebt van kalknagels kan je een aantal dingen doen. Een van de eerste tips is gebruik zo min mogelijk zeep over je nagels. Als je het toch doet probeer dan dat de zeep helemaal weg gespoeld is. Maak je handen en voeten goed droog en zorg dat ze nergens meer nat zijn. Nattigheid en warme plekken zorgen ervoor dat schimmels juist kun opbloeien. Als je bij een openbaar zwembad bent moet je altijd met slippers rond lopen. Schimmelnagels zijn nogal besmettelijk en als andere het hebben kan je al snel geïnfecteerd worden.

Hoe kan je kalknagels nog meer behandelen?

De schimmelinfectie waardoor kalknagels ontstaan zijn vaak onschuldig, maar als niet behandeld worden kunnen ze voor veel problemen zorgen. Kalknagels zijn vervelend en je wilt hier zo snel mogelijk van af. Wat echt helpt tegen schimmelnagels zijn de producten van ProtectAir, hiermee ben je binnen een kort tijd van de infectie af. Het product zorgt er zelfs voor dat je niet weer opnieuw geïnfecteerd kan worden.

https://kalknagelbehandelen.nl/wat-doen-tegen-schimmelnagels/