TAEC
Image default
Bedrijven

Wat is SEO en wat houd het in?

Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar wel mee te maken gehad. We hebben het over SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands staat dit voor zoekmachine optimalisatie. SEO heeft dus te maken met de resultaten die uit een zoekmachine-opdracht komt. Bij zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat de website van een bedrijf hoog scoort in de zoekmachine. Er zijn verschillende manieren om uw website goed te laten scoren. Wanneer uw site goed scoort op organische zoekresultaten, heeft u eigenlijk goede gratis zoekresultaten. In Nederland hebben we het dan in zo’n 95% van de gevallen over Google, maar daarnaast zijn er ook zoekmachines zoals Bing en Yahoo!. Benieuwd naar de diepgang in SEO? Lees dan gerust verder!

 

Waarom is SEO zo belangrijk?

Voor veel Nederlanders waaronder u zoeken zij vaak een product of dienst via de zoekbalk van Google. Wanneer u dus meer leads wilt genereren zult u bovenaan de zoekresultaten moeten staan. Zelfs wanneer er geen aankoop gedaan word weten mensen wel waar zij het betreffende product kunnen vinden. Zij zullen u dan onthouden. Zoekmachine optimalisatie / SEO marketing is dan ook essentieel voor leadgeneratie. Bij SEO wordt rekening gehouden met meer dan 200 ranking factoren. Deze factoren zijn onder 3 hoofd categorieën te verdelen. Deze categorieën zijn techniek, content en autoriteit. Waarbij techniek en content eigenlijk voornamelijk afgestemd moeten zijn op de bezoeker van je website. Als je bezoeker tevreden is en vindt wat hij of zij zoekt, dan zal de autoriteit in theorie na verloop van tijd vanzelf moeten stijgen.

Techniek, content en autoriteit

Terugkomend op de drie categorieën. De website moet technisch in orde zijn. Hierbij wordt gekeken naar zowel de structuur van uw website als het juiste gebruik van headers. Gebruiksvriendelijke URL’s zijn ook meespelend in deze ranking factoren. Bovendien verwachten bezoekers ook een snelle laadtijd en het gebruik van een SSL-certificaat. Het gebruik van sitemaps worden ook erg aangeraden in de wereld van SEO. Niet iedereen die een bedrijf heeft snapt deze onderdelen van een website waardoor zij al slecht op technische manier kunnen scoren. Bij content wordt er gekeken naar alle vindbare tekst op uw website. Dit zijn vaak veel onderdelen van uw website. Naast alle leesbare content wordt dit ook gemeten door backlinks en interne links. U moet eigenlijk door de links te leggen aan uw website een soort spinnen web aan linkjes maken. Autoriteit heeft onder andere te maken met het aantal backlinks dat u genereerd.

 

https://tools2grow.nl/online-marketing-advies/