TAEC
Image default
Industrie

Implicaties voor het zeefproces bij een trillende zeefmachine

Een trillende zeefmachine behoort tot de meestgebruikte zeefmachines. De reden hiervoor is de multifunctionele inzetbaarheid; behalve voor erg breukgevoelige materialen kan hij voor vrijwel elk ander product worden ingezet. Een trillende zeefmachine, ook wel trilzeef of schudzeef genoemd, is door zowel zijn horizontale als verticale bewegingen erg efficiënt. De machines zijn in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Bij de keuze van de voor u juiste machine speelt de vorm een belangrijke rol. Bij PAJA Triltechniek bent u voor zowel een rechthoekige als een ronde uitvoering aan het juiste adres.

Wat doen ronde trilzeven precies?

De populariteit van ronde trilzeven is de afgelopen jaren enorm gestegen. Het prettige van een ronde zeefmachine is dat u er minder ruimte voor nodig heeft; de zeven worden namelijk in de hoogte opgebouwd. Ook wat betreft de uitlaatpositie maakt een ronde zeefmachine het u makkelijker; ze kunnen namelijk in veel meer posities worden gedraaid dan de rechthoekige variant. Bovendien hebben ronde zeven een flexibel karakter. Ze kunnen snel aan verschillende producten worden aangepast.

Redenen om een rechthoekige zeefmachine te kiezen

Een rechthoekige zeefmachine werd voornamelijk binnen de chemische sector gebruikt, maar na diverse aanpassingen deed hij ook zijn intrede in de voedsel- en farmaceutische industrie. Wanneer de productieomvang te groot wordt voor een ronde variant kunt u met een rechthoekige trilzeef het werk snel en efficiënt verrichten. Een groot voordeel van een rechthoekige variant is de eenvoudige bediening. De zeven vervangt u zelf wanneer dat nodig is!

Vraag een hygiënische oplossing voor uw bedrijf

Een ronde zeefmachine wordt doorgaans als hygiënischer gezien dan de rechthoekige variant. De ronde machine heeft geen lastige hoeken waarin vuil en productresten zich kunnen ophopen. Echter verdient een ronde trilzeef niet per definitie de voorkeur wanneer het hygiëne aangaat. De rechthoekige trilzeven werden de laatste jaren steeds geavanceerder om ook wat hygiëne betreft te voldoen aan de geldende eisen in de voedsel- en farmaceutische industrie. Nieuwe technieken voorkomen sterke ophoping in de hoeken en de gladde oppervlakken voorkomen overmatige productafzetting. Vraag een oplossing op maat aan bij PAJA Triltechniek.

https://paja.nl/