TAEC
Image default
Bedrijven

Wil je anders werk? Dit is wat je kan doen!

Je bent al een tijdje aan het twijfelen of je nog wel op de goede plek zit op je werk. Of zie je misschien geen toekomst meer in het werk dat doet. Dan heb je zeker genoeg stof om na te denken. Zeker als je nog niet helemaal weet wat je dan wel wil gaan doen. Hieronder staan een paar opties die jou bij deze keuze kunnen helpen.

 

De beroepskeuzetest

De meest voor de hand liggende loopbaantest is de beroepskeuze test. Aan de hand van deze test krijg je een idee over welke beroepen en functies er allemaal bestaan en wat bij jouw interesses past. Online zijn er paar gratis beroepskeuzetesten te vinden, maar wil je meer verdieping dan is het verstandig om dit via een officieel bureau te doen. Deze test zal je niet meteen zeggen wat je precies moet gaan doen, maar het geeft je wel een idee welke richting bij jou past.

 

Een Capaciteitentest

Een capaciteitentest of intelligentie test wordt vaak gebruikt om te zien of je een functie wel aan kan. Dit wordt regelmatig gedaan in de vorm van een assessment. Gelukkig krijg je meestal de kans om je voor te bereiden op een assessment. Een capaciteitentest kan tevens gebruikt worden om aan te tonen dat je een functie aan kan zonder dat je een diploma hebt. Hiervoor moet je natuurlijk wel een test gedaan hebben bij een gecertificeerd bedrijf.

 

De persoonlijkheidstest

Een persoonlijkheidstest kan je gebruiken om te kijken waar jouw interesses liggen en wat nu wel en niet bij jou past. Echter moet de uitslag van een persoonlijkheidstest met enige zorgvuldigheid bekeken worden. Als de test op de verkeerde eigenschappen in zoomt kan het lijken of je totaal niet geschikt bent voor een functie. Dit terwijl je deze al jaren met succes hebt uitgevoerd. Al met al zijn er dus een hoop stappen die je kan ondernemen om een nieuwe baan te vinden. Maar ga vooral doen wat je leuk vindt want als je met plezier naar je werk gaat dan hou je het nog jaren vol!

 

https://www.testgroup.nl/loopbaantest/

Gerelateerde artikelen

Afval container huren voor uw huis?

Wat is procesautomatisering?

Een casual chic bruiloft organiseren