TAEC
Image default
Internet marketing

Wat is SEO?

Wat is SEO?

De term SEO al wel horen waaien, maar heb je eigenlijk geen idee waar deze term voor staat en wat je ermee moet? In dit artikel vertellen we je kort en bondig meer over SEO, wat SEO is en waarom jij er maar beter mee start. 

Wat is SEO? 

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. In het Nederlands wordt dit dan zoekmachine-optimalisatie. Concreet betekent dit dat je je website op basis van populaire zoekwoorden gaat optimaliseren om beter gevonden te worden in de zoekmachines. Dit gebeurt meestal op drie vlakken: techniek, content en autoriteit. Deze drie factoren zijn stuk voor stuk belangrijk om goed te scoren in de zoekmachines. Uit heel wat onderzoeken blijkt dat heel wat mensen niet verder kijken dan de eerste pagina van de zoekresultaten. Het is dan ook bijzonder belangrijk om op relevante zoekwoorden te werken en zo te stijgen in de ranking.

Waarom kun je niet zonder SEO?

Het is één ding om te weten wat SEO is, maar je moet er ook effectief mee aan de slag. Als je weet dat ongeveer 95% van de mensen hun zoektocht naar een product of dienst via een zoekmachine starten, is het belangrijk om daarin zo hoog mogelijk aanwezig te zijn. Ben je on- of moeilijk vindbaar, dan slinken je kansen op verkoop. Wil je aandacht genereren dan moet je simpelweg bovenaan in de zoekmachines staan.

Welke factoren komen kijken bij  SEO?

Zoals eerder aangegeven draait SEO om 3 belangrijke factoren:

  • Techniek: Je website moet technisch in orde zijn. Denk maar aan zaken als mobielvriendelijk, snel, goed gestructureerd, makkelijk navigeerbaar, voorzien van een sitemap en een SSL-certificaat.
  • Content: Hoe beter je content inspeelt op concrete vragen en noden van je doelgroep, hoe makkelijker je scoort in de zoekmachines. Bepaal een content-strategie, voer een zoekwoorden-onderzoek en verwerk relevante en populaire zoekwoorden in waardevolle teksten.
  • Autoriteit: Hoe meer websites met enige autoriteit en geloofwaardigheid naar je linken, hoe meer autoriteit je zelf sprokkelt. Een linkbuilding bureau kan je hier een aardig handje bij helpen. 

Zoekwoorden en een plan

Zo, nu je weet wat SEO is kan je ermee aan de slag. Weet dat een goede SEO-aanpak start met een strategie, een plan en vervolgens het detecteren en definiëren van relevante zoekwoorden. Een zoekwoorden-analyse is dan ook een must.

Laat je ondersteunen door een SEO-specialist

Besef je het belang van SEO, maar heb je er zelf weinig kaas van gegeten of wil je focussen op je business? Bij Pingwin zijn we al jaren thuis in SEO en geven we je alle ondersteuning die je nodig hebt. Wij gaan aan de slag met jouw SEO. Na het definiëren van de strategie komen we met een concreet plan en boosten we jouw positie in de zoekmachines. Meer weten? Maak een afspraak, we vertellen je er graag alles over!