TAEC
Image default
Sport

Wat maakt steppen zo gezond

Dat bewegen in de buitenlucht goed is voor iedereen is een bekend gegeven. Dat bewegen met een step veel extra biedt en meer is als enkel voortbewegen, is nog door te weinig mensen ontdekt. Terwijl de step zich door de decennia heen aardig bewezen heeft. Zo heeft een step t.o.v. een fiets fors minder bewegende delen. Een step is hierdoor veel makkelijker en goedkoper te onderhouden, en de kans op defecten zijn nihil. Een step kan hierdoor gezien worden als een goede investering. Altijd een goed werkend vervoermiddel bij de hand en daardoor weg kunnen wanneer je wil dat overal makkelijk te parkeren is.

Bewegen is gezond

Niemand zit op een blessure te wachten. Bewegen is daarom dat stukje vooruit denken om blessures te voorkomen want voorkomen is beter als genezen. Hardlopen en joggen is niet altijd gezond, het lichaam krijgt schokken en stoten te verdragen, op een gegeven moment geeft het klachten. Vaak gaan de mensen zichzelf in beweging houden op een apparaat in een fitness, maar dan komen de mensen te weinig in de buitenlucht. De oplossing zit in buiten de goede beweging maken waarbij de spieren matig tot intensief belast worden en de rug en gewrichten ontzien worden. De oplossing zit in de step. Met het standbeen op de trayplank maakt de stepper lichte buig en strek bewegingen met het been, het andere been zwaait van voren naar achter en terug. Na enige tijd afwisselen van been en zo ontstaat de ideale beweging om vet te verbranden en conditie te behouden. En dit voor man en vrouw, jong en oud.

Veel modellen met vele mogelijkheden

Steppen zijn er in vele soorten en maten. Handzame opvouwbare modellen met kleine wieltjes, de kinderstep, speciale modellen voor in bijvoorbeeld een ziekenhuis met aparte banden die geen strepen op de vloer achter laten en een handig mandje aan het stuur, tot een step speciaal voor de sport met een groot voorwiel waardoor die op hoge snelheid zeer goed onder controle is te houden, enzovoort. Voor steppen geldt; voor ieder wat wils, voor ieder doel. Maar bij allen komt overeen het milieuvriendelijke, het robuuste, het praktische, het nagenoeg onderhoudsvrije en storingsvrije vergeleken bij andere vervoermiddelen.

Voordeel

De voordelen van een step houden niet op. De aanschafprijs van een nieuwe step van een gerenommeerd en degelijk merk is fors lager als bijvoorbeeld van een fiets. Voor een prikkie kun je jezelf van A naar B vervoeren. Kijk voor de prijzen en modellen op de website van Steps Online en verbaas je over de vele modellen en lage prijzen. Laat in de file staan aan een ander over, beweeg snel maar toch veilig in de buitenlucht met een step. De voordelen zijn talloos, het financiële voordeel is gelijk bij aanschaf al voor jou en eenmaal in bezit ben je aardig van de onkosten af. Wacht dus niet langer af, ga voor een step en geniet nog dit voorjaar van de vele voordelen voor een lage prijs.

https://www.stepsonline.nl/