TAEC
Image default
Woning en Tuin

Tiny House als kantoor

Ook tiny houses worden steeds populairder voor het “outsourcen” van kantoorruimte. De trend om hulpbronnen te sparen en zo min mogelijk ruimte te gebruiken heeft ook voet aan de grond gekregen op de bureaus van de handelaars en in creatieve geesten.

 

Wat voor sommigen een kosteneffectieve oplossing met een onverwacht besparingspotentieel is, is voor anderen de mogelijkheid om hun werkplek tot in het kleinste detail individueel in te richten. Want waar de huurkosten laag kunnen worden gehouden door de isolatie, blijft er meer geld over om te investeren in de afwerking van het interieur indien nodig. Kleine huisjes, circuswagens en bouwwagens zijn een mooi alternatief voor creatieve ondernemers om een extra baan op het platteland te creëren. 

 

Werken in een tiny house

Een goede planning is het allerbelangrijkste en het einde van de rit… Als je weinig ruimte hebt, moet je goed nadenken over hoe het tiny house kantoor eruit moet zien. Een zorgvuldige planning van de plattegrond is daarom bijzonder belangrijk. In tegenstelling tot een Tiny House, dat wordt gebruikt voor wonen en slapen, laten Tiny Houses meer ruimte over om te werken, omdat er slechts enkele functionele gebieden worden getoond.

Indien in het Tiny House, de circus- of bouwwagen een toilet en een kookgelegenheid worden geïnstalleerd, moet hiermee rekening worden gehouden voor de aansluitingen (water/afvalwater) of moet een alternatieve oplossing worden ingebouwd. Ook een kitchenette en een comfortabele zithoek voor de koffiepauze is een verstandige opstelling.