TAEC
Image default
Eten en drinken

Wat voor soort eten kan je bij een cateraar in Veenendaal bestellen?

De omvang van de levering van voedsel door een cateraar in Veenendaal kan sterk variëren met catering. In het algemeen zijn er drie klassieke opties.

1. Buffet door cateraar in Veenendaal

Het buffet is de laatste jaren ook bij de cateraar in Veenendaal steeds populairder geworden. In tijden van vegetariërs, veganisten en voedselintoleranties kan een buffet een verscheidenheid aan mensen tevreden stellen. Het nadeel is echter dat de maaltijd, in tegenstelling tot een menu, de neiging heeft onrustig te zijn en minder gestructureerd in de tijd. Er zijn twee soorten buffetten:

Ongeacht of het om een buffet type 1 of 2 gaat, je hebt als gastheer of gastvrouw de keuze welke gerechten worden geserveerd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een themabuffet. Dit kan iets specifieks zijn voor een bepaald land of een puur vegetarisch of veganistisch buffet, enz.

2. Cateraar in Veenendaal zorgt ook voor ‘fingerfood’

Los, ongecompliceerd en ruimtebesparend. Zoals reeds vermeld bij het type 1 buffet, is deze variant ideaal voor kleine feesten zoals staande recepties. Hoewel hier alleen gerechten worden geserveerd die met de vingers kunnen worden gegeten, zijn de mogelijkheden (bijna) onbeperkt: huisgemaakte hapjes, gastronomische wraps, hartig of zoet… Een buffet met fingerfood is meestal niet bedoeld om ervan ‘vol te raken’, maar als begeleiding bij een drankje. Het is daarom geschikt voor korte evenementen, zoals een samenzijn na een lezing.

3. Menu

Een menu wordt gekozen wanneer de gelegenheid wat officiëler en formeler is. Het voordeel van een menu is dat iedereen op hetzelfde tijdstip eet en dus kunnen bijvoorbeeld speeches of acts goed ingepland worden. In de regel wordt een standaardmenu geserveerd, maar – indien van tevoren bekend – kan er uiteraard rekening worden gehouden met mensen met allergieën, kinderen of vegetariërs/ veganisten.

Elke goede cateraar kan je advies geven over de keuze van eten en drinken. De chef-kok en de dienstchef kunnen helpen bij de keuze van het voedsel en de hoeveelheid of om aanbevelingen te doen. Vooral bij catering zijn nauwkeurige afspraken noodzakelijk, aangezien het niet mogelijk is spontaan gerechten bij te bestellen of te veranderen. Het cateringteam kan ook de decoratie, de vereiste uitrusting, de presentatie van het voedsel, alsook de opbouw- en afbraaktijden en de opeenvolging van de evenementen verduidelijken.

Front cooking

Front cooking is ook populair in de catering voor evenementen. Normaal gesproken worden vooraf bereide gerechten op de plaats van bestemming afgeleverd. Er is echter ook de mogelijkheid om een kok een deel van het eten ter plaatse vers te laten bereiden, bijvoorbeeld op een grill.

 

Servicemodellen van catering

Het komt erop neer dat de voedselkeuze bepaalt welk servicemodel de juiste keuze is.

Catering zonder bediening

Dit model wordt enerzijds gebruikt voor non-food catering en anderzijds voor de meeste partyservices. Hier wordt alleen de apparatuur en/of het eten en drinken geleverd en klaargezet. Na het evenement verzamelt het personeel het materiaal en de voorziene transportkisten.

Beperkt buffet en bediening aan tafel

Het bedienend personeel zorgt op een centrale plaats voor de opstelling en de bevoorrading van het buffet en het serveren van de drankjes. De gasten bedienen zichzelf. Gebruikt vaatwerk wordt door het personeel opgeruimd. In het geval van een buffet type 1, loopt het bedienend personeel door de zaal met de schalen met voedsel en biedt ze aan de gasten aan. Na het evenement, ruimt het personeel alles op.

Volledige tafel service & front cooking

Voor de menu’s is gekozen voor volledige tafelbediening. Het menu en de individueel bestelde drankjes worden direct aan tafel geserveerd. Dit geeft het evenement meer exclusiviteit en is vergelijkbaar met een goede restaurantservice. Dit model kan vaak nog worden uitgebreid tot bijvoorbeeld het koken aan de voorkant of het snijden van vleesgerechten aan tafel.