TAEC
Image default
Marketing

Wat zijn lokale citations?

Als je een ervaren SEO specialist bent, is een lokale citation niet nieuw voor je. Maar heb je net je eigen website opgezet en ben je nog helemaal nieuw als het gaat om SEO, dan is de kans groot dat je niet weet wat een lokale citation is.

Een lokale citation is in feite niets meer dan een online vermelding van je bedrijfsnaam, inclusief het adres en het telefoonnummer. Deze gegevens staan vaak op een overzichtswebsite, zoals bijvoorbeeld oneningstijden.nl. Hier staan veel bedrijven op, waarvan je de openingstijden op kunt zoeken. Zie je een vermelding van een bepaald bedrijf, dan is dit een lokale citation.

Het doel hiervan is om mensen op het internet te helpen bij het vinden en ontdekken van lokale bedrijven. Ook kan een citation impact hebben op de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Ben jij eigenaar van een lokaal bedrijf, dan kun je zelf een vermelding aanmaken, claimen en beheren. Op deze manier weet jij dus zeker dat alle informatie klopt.

Verschillende soorten lokale citations

Er zijn drie verschillende lokale citations te vinden. Dit zijn de ‘Local Business Data Platforms’, platformen die zich enkel richten op een bepaalde locatie of binnen een specifieke branche en als laatste de rest van het internet.

Wanneer je een lokale ondernemer bent kun je zelf citations aanmaken op verschillende platformen. Denk hierbij aan Bing Places, Google My Business, Facebook, Apple Maps en Yelp. Daarnaast kun je ook nog als aanvulling hierop, je bedrijf aanmelden bij verschillende andere lokale citation websites en platformen. Er zijn namelijk veel overzichtswebsites te vinden die zich richten op een bepaalde locatie of branche.

En dan is er nog de rest van het internet. Je kan er namelijk ook voor kiezen een vermelding te vragen op een bepaalde website, blog, nieuwssite, in kaarten, apps of overheidsdatabases. Deze soort citations kun je zelf aanmaken maar, je hoeft het niet te doen. Als je naamsbekendheid groter wordt, nemen de bovenstaande opties je vaak als vanzelf mee in hun vermeldingen.