TAEC
Image default
Aanbiedingen

Welk hondenspeelgoed is goed voor mijn puppy?

Welk hondenspeelgoed is goed voor mijn puppy?

Vraagt u zich af wat voor hondenspeelgoed moet ik kopen voor mijn puppy? Laten we beginnen met het bespreken van de redenen waarom je puppy verschillende soorten speelgoed zou moeten hebben, want waarom zou mijn puppy verschillende soorten hondenspeelgoed moeten hebben?

Bezoek Happy Animal voor alles over hondenspeelgoed en andere accessoires!

 

Een van de belangrijkste dingen over hondenspeelgoed voor puppy’s is dat u altijd veel verschillende texturen speelgoed moet krijgen, omdat uw puppy verveeld kan raken met bepaalde speeltjes, hij kan niet van bepaalde texturen houden, en het is altijd goed om het te mixen om uw puppy geïnteresseerd te houden in zijn speelgoed. Koop daarom zoveel mogelijk verschillende speeltjes met verschillende texturen.

Hier zijn de soorten hondenspeeltjes die aan te raden zijn om te kopen.

Klokvormige toys met een holle kern open aan elk uiteinde.

Ze zijn gemaakt van een duurzaam rubber, en kunnen een leuk speeltje zijn om mee te gooien voor je pup, of kunnen worden gebruikt als een soort fopspeen om je pup te vermaken wanneer je hem alleen laat. Leuk om rond te gooien met je hond. 

 

Touw Speelgoed

Deze speeltjes kunnen leuk zijn om te gooien en je pup achterna te zitten. Maar let op voor losse of gerafelde stukjes van een touwspeeltje, die je pup kan inslikken

Pluche Speelgoed
Speelgoed van pluche dieren is erg populair in dierenwinkels. Houd uw puppy goed in de gaten met dit soort speelgoed, want ze kunnen het snel verscheuren, en stukjes die worden ingeslikt kunnen gevaarlijk zijn. Andere puppy’s spelen graag met pluchen speeltjes en vinden deze zachte speeltjes troostend. Let dus goed op uw puppy en wees voorzichtig met dit makkelijk kapot te maken speelgoed. Zorg ervoor dat u uw puppy in de gaten houdt wanneer hij met pluche speeltjes speelt!

 

Algemeen advies

  • Zorg ervoor dat de speeltjes groot genoeg zijn zodat ze niet ingeslikt kunnen worden als uw puppy groeit.
  • Vergeet niet om hem niet al zijn speelgoed in één keer te geven. Geef hem eerst een of twee speeltjes en wissel ze dan af voor een of twee andere speeltjes. Dit houdt hem meer geïnteresseerd in zijn hondenspeeltjes en helpt hem wat van die gekke puppy-energie kwijt te raken.

Het belang van spelen
Spelen daagt uw hond mentaal en fysiek uit, beide belangrijk om uw hond thuis rustig en goed opgevoed te houden. Gebrek aan beweging wordt in verband gebracht met veel gedragsproblemen. Spelen is ook belangrijk voor de fysieke en intellectuele ontwikkeling. Puppy’s rennen, draaien en worstelen, waardoor ze spieren, behendigheid en kracht ontwikkelen. Door spelletjes te spelen waarbij uw puppy verborgen voorwerpen moet zoeken, geursporen moet volgen of keuzes moet maken, leert uw puppy zijn hersenen en zintuigen te gebruiken.

 

Hoe puppy’s spelen in hun eerste jaar
Puppy’s beginnen te spelen met hun moeder en nestgenootjes tussen de leeftijd van 2 en 4 weken. Het spelen met nestgenootjes is erg belangrijk voor het aanleren van sociale vaardigheden. Puppy’s spelen met elkaar door te spelen en te vechten, en bijten elkaar (of hun moeder) vaak te hard. Wanneer dit gebeurt, piept de ontvanger, en als de bijter niet ophoudt, zal de ontvanger van de beet weigeren verder te spelen. Dit leert de puppy belangrijke communicatie- en bijtvaardigheden, en is een van de redenen waarom puppy’s niet van hun nest gescheiden moeten worden voordat ze 7 weken oud zijn. Als een puppy eerder wordt gescheiden, moet u proberen een jong speelkameraadje voor hem te vinden, of zelf de rol op u nemen. Als de puppy te hard bijt, roep dan “au!” en weiger te spelen als hij doorgaat.

Puppy’s beginnen met voorwerpen te spelen als ze tussen de 4 en 5 weken oud zijn. Het is belangrijk om in deze periode ballen en andere speeltjes en veilige voorwerpen aan puppy’s te introduceren, omdat puppy’s al op jonge leeftijd specifieke speelgewoonten aanleren. Als uw puppy 8 tot 12 weken oud is, moet u hem laten kennismaken met het concept apporteren. Puppy’s die niet op die vroege leeftijd worden blootgesteld aan het idee van apporteren, kunnen later moeite hebben om het te begrijpen en zullen het concept misschien nooit leren.

Tussen de leeftijd van 2 en 6 maanden zijn de spelletjes van puppy’s nog steeds gericht op spelgevechten. Als uw puppy andere honden heeft om mee te spelen, is dat prima, maar u wilt ook dat hij met u speelt. Als hij met mensen speelt, moet u zijn vechtspelletjes ombuigen naar iets wat meer geschikt is, zoals apporteren.

Naarmate uw puppy groeit, zal hij klaar zijn voor wat meer geavanceerd speelgoed. Bij verschillende puzzel- en interactieve speeltjes moet hij werken om er traktaties of kleinere speeltjes uit te halen. Dergelijk speelgoed is ideaal om zijn gedachten bezig te houden als u niet bij hem kunt zijn. Wissel het speelgoed van uw hond om de paar dagen af, zodat hij er enthousiast over blijft.

Tussen 7 en 12 maanden speelt uw puppy vaak met het idee u te laten zien hoeveel sneller, sterker en slimmer hij is dan u. U kunt meespelen, maar zorg ervoor dat u wint en dat u degene bent die zegt wanneer het spel afgelopen is. Tikspelletjes, hoe verleidelijk ook, kunnen slechte gewoonten aanleren, tenzij u een “game over”-woord hebt dat betekent dat het tijd is om te stoppen met spelen en dat hij nu moet komen als hij geroepen wordt.

 

Voor meer puppy advies, hondenspeeltjes en ander dieren speelgoed bezoek nu Happy Animal.

 

https://happy-animal.nl/