TAEC
Image default
Woning en Tuin

Zo ga je om met huisstofmijt

De meeste mensen hebben geen of weinig last van huisstofmijt, maar sommige mensen zijn allergisch voor huisstofmijt. Dat kan erg vervelend zijn en ook je nachtrust verpesten. In dit artikel geven wij je daarom een paar tips om om te gaan met huisstofmijt.

 

De huisstofmijt is een erg klein beestje (niet met het blote oog te zien) dat zich in het huis nestelt. De huisstofmijt zoekt vaak warme, stoffige, vochtige plekjes om in te nestelen, zoals je matras. Sommige mensen zijn allergisch voor de huisstofmijt en kunnen daardoor niet goed ademhalen ‘s nachts. Gelukkig is daar wat aan te doen.

Een anti-allergeen matras en kussen

Om te voorkomen dat de huisstofmijt in je bed nestelt, is de beste stap het nemen van een matras en latex kussen van unamatras.nl. Deze producten van Una Matras zijn namelijk speciaal ontwikkeld, zodat de huisstofmijt zich niet in de spullen kan nestelen. Dit is verreweg de meest effectieve manier om huisstofmijt uit je bed te houden.

Lucht je bed

De huisstofmijt nestelt niet alleen in je matras en je kussen, maar ook in je dekbed. Om te voorkomen dat de mijt daar lekker blijft zitten, is het belangrijk dat je overdag je bed openslaat. Door je bed open te slaan kan het vocht dat je ‘s nachts hebt gezweten uit je matras en dekbed verdampen en koelt je bed ook goed af, waardoor de huisstofmijt je bed niet meer zo fijn vind om in te wonen. Zet hierbij ook de ramen van je slaapkamer open. Zo komt er lekker veel zuurstof en frisse lucht je slaapkamer binnen. Dat is niet alleen goed voor je lichaam en nachtrust, maar ook voor het verwijderen van huisstofmijt.

Goede hygiëne

Deze tip geldt ook voor andere plekken, zoals bijvoorbeeld je bank, want ook hier kan de huisstofmijt nestelen. Hygiëne is namelijk erg belangrijk. Was daarom je beddengoed minimaal een keer per maand, het liefst een keer in de twee weken. Was op een hoge temperatuur, zodat de beestjes in de lakens doodgaan. Door je dekbed regelmatig te verschonen, krijgt de huisstofmijt minder kans om ergens te nestelen.