TAEC
Image default
Bedrijven

Zo schrijf je een succesvolle sollicitatiebrief!

Ben je het een beetje beu, zonder succes allemaal brieven verstuurt? Of beter gezegd, een goed pdf-bestand verstuurt…

Vervelend als je steeds afgewezen wordt. Soms zit het tegen. Niet alles kun je sturen, maar een betere sollicitatie wellicht wel! Er is misschien wel hoop aan het einde van de horizon. Hieronder volgen 3 tips voor jou!

Tip 1 Spelling, spelling en nog eens spelling

Check de spelling. Het is echt dramatisch, hoe vaak er nog taalfouten in sollicitatiebrieven staan. Laat de brief nakijken door iemand die goed is met taal. Ook als je zelf redelijk goed bent met taal, een foutje is zo gemaakt.

Je kunt wel denken dat het om de inhoud moet gaan, maar je kunt het ook zien als moeite doen. Hoeveel heb jij voor deze baan over? Wil je wel graag genoeg?

Tip 2 Inhoud

Dan komen we nu bij de inhoud. Die is natuurlijk belangrijk. Het is meestal onmogelijk om alles uit de vacature, in de brief aan bod te laten komen. Hier komt het erop aan, dat je hoofdzaken onderscheidt van bijzaken.

Wat vindt de eventueel toekomstig werkgever belangrijk? En, waar kun jij goede sier mee maken? Bedenk ook dat er al veel in je cv staat.

Zorg ervoor dat jouw brief inspeelt op de vacature. Wat vragen zij? Daarbij geldt ook dat de regel ‘show, don’t tell’. Werk jij bijvoorbeeld heel erg zelfstandig? Geef dan een voorbeeld waaruit dat blijkt. Anders komt het in de brief als snel over, alsof je iemand alleen maar zit te pleasen.

Tip 3 Vacatures voor designers zijn anders dan ict vacatures

Houd rekening met de branche waaruit jij komt. Van een designer wordt in de sollicitatie qua vormgeving meer verwacht, dan iemand die solliciteert op ict vacatures.

Een sollicitatiebrief voor een ict vacatures moet natuurlijk nog steeds wel netjes in elkaar zitten. Maar het punt is wel duidelijk zo, toch?

https://www.ictvacatures.me/