TAEC
Image default
Aanbiedingen

Auto’s stuk stiller met dank aan Europa

Auto’s stuk stiller met dank aan Europa

Nieuwe aangescherpte regels binnen Europa zorgen ervoor dat jouw auto straks een stuk stiller wordt. De regels omtrent het geluid van de uitlaat van voertuigen worden strenger, auto’s zullen hierdoor in Europa een stuk stiller worden en dat zorgt er voor dat ook jouw auto straks minder geluid zal maken.

 

Naar aanleiding van een gesprek met de ontwikkelingsingenieur van Mercedes-AMG is dit het nieuws waarmee het Australische autoblad Motoring naar buiten komt. Juist de sportieve modellen van Mercedes-AMG staan bekend om hun vaak heftige uitlaatgeluid, dit zal door de nieuwe regelgeving echter veranderen. Tot nu toe was er over de regels echter nog niets bekend.

 

De aanscherping heeft te maken met de manier van het meten van de decibellen welke uit de uitlaten van auto’s komen. Momenteel gebeurt de meting bij een standaard geluid, in sportauto’s kan dat door middel van een druk op de knop echter veel sportiever klinken. Door de knop open je de kleppen waardoor het geluid toeneemt. Door deze knop kunnen fabrikanten auto’s op de weg zetten welke weliswaar een normaal geluid te horen is uit de uitlaat bij de test, maar met een knop je op de straat vol geluid kan maken met de auto. Lekker brullen dus! De autoverzekering voor je brul monster kan je natuurlijk niet achterwege laten, of je de auto nu koopt terwijl hij nog brult of als de regels zijn ingegaan.

 

Metingen verricht volgens de nieuwe regelgeving gaan echter uit van het maximale geluid, zo kan de decibelnorm dus niet gemakkelijk met een knop worden omzeild. De eerste onder deze nieuwe regels ontwikkelde modellen zijn de Mercedes-AMG CLA45 en de A45. Beide auto’s zijn een stuk stiller dan hun voorgangers. Door de nieuwe regels zullen ook andere sportieve automerken hoogstwaarschijnlijk snel volgen. Heb je zelf een sportieve auto of wil je een nieuw stil model aanschaffen dan is het handig om naast het aantal decibel wat uit de uitlaat komt ook goed te kijken naar de verzekering. De goedkoopste autoverzekering van Nederland is er ook voor de sportieve auto’s, vergelijken scheelt al snel tientallen euro’s per maand.

 

Bastian Bogenschutz (AMG-technicus) verklaart tegenover Motoring dat Mercedes geen speciaal uitlaatsysteem zal ontwikkelen voor landen waar de Europese regels niet zullen gelden zoals onder andere de Verenigde Staten van Amerika. Als reden gaf hij aan dat de kosten daarvoor te hoog zouden zijn, de dagen van de extreem luidruchtige sportwagens lijken hiermee geteld te zijn. Linkbuilding uitbesteden StartMarketing

 

Voor bestuurders is er nog wel een pleistertje op de wond, het geluid van de motor komt steeds vaker naast uit de uitlaat ook uit de speakers van de auto. Hierdoor beleef je tijdens het rijden toch nog iets van het spektakel.