TAEC
Image default
Meubels

Een boekenkast voor de kinderkamer: leuk én handig!

Bijna alle kinderen houden ervan om voorgelezen te worden uit hun favoriete boeken. Naast dat voorlezen erg leuk is voor zowel ouder als kind is het ook nog eens erg leerzaam en goed voor de taalontwikkeling. Nu is een kinderboek vaak kort en zal u als voorlezend ouder dus de beschikking moeten hebben over veel verschillende boeken. Een plek om al deze boeken op te bergen is hierbij erg handig en dit is waar een boekenkast in de kinderkamer uitkomst biedt! Maar waar moet u zoal op letten bij het aanschaffen hiervan?

Hieronder drie handige tips voor het uitkiezen van de ideale boekenkast voor de kinderkamer!

#1 Let goed op het model kast

Boekenkasten zijn verkrijgbaar in oneindig veel verschillende modellen, daarom is het erg belangrijk dat u goed nadenkt over het model kast wat u wilt aanschaffen. Zo zijn er boekenkasten die juist hoog of laag zijn, die een grote of kleine inhoud hebben en die open of gesloten zijn. Er zijn kortgezegd dus erg veel mogelijkheden in modellen kasten en dit is maar goed ook, iedereen heeft namelijk weer andere eisen aan een boekenkast. Heeft u bijvoorbeeld weinig ruimte in de kinderkamer dan biedt een boekenrekje uitkomst door zijn kleine en handige formaat. Heeft uw kind daarentegen veel boeken, dan kan een grote boekenkast met veel inhoud een uitkomst bieden. Er zijn dus veel verschillende zaken waar u rekening mee dient te houden bij het kiezen van het model boekenkast.

#2 kies een thema of stijl die het meest geschikt is

Naast het model kast zijn er ook oneindig veel verschillende thema’s en stijlen beschikbaar voor de uitvoering van een boekenkast. Welke stijl of thema het beste past binnen de kinderkamer zal vooral afhangen of dit de kamer van een jongen of meisje betreft. Voor meisjes zal een sierlijke boekenkast de beste keus zijn, bijvoorbeeld één van deze leuke boekenkasten voor kinderen aangeboden via emob. Jongens zullen sneller geneigd zijn een boekenkast te kiezen die wat stoerder is, bijvoorbeeld in het thema voetbal of auto’s. Het is kortgezegd dus erg belangrijk voor uw kind welk thema boekenkast u kiest!

3# Controleer altijd of de boekenkast wel echt veilig is!

De belangrijkste zaak is natuurlijk de veiligheid van uw kind. Hiermee rekening houden is noodzaak bij het uitkiezen van een boekenkast voor op de kinderkamer, u wilt natuurlijk niet dat uw kind zich bezeert. Zo is het formaat van de kast een belangrijke factor, kan uw kind overal goed bij en worden er geen gevaarlijke situaties veroorzaakt omdat hij of zij dit niet kan. Ook de stevigheid van een boekenkast speelt een grote rol. Kinderen hangen of trekken vaak aan kasten en het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze omvalt. Tot slot is ook het materiaal van belang, op splinters zit namelijk niemand te wachten tijdens het voorlezen.