TAEC
Image default
Vakantie

Kom eens tot rust in de natuur

De afgelopen jaren hoor je steeds vaker over Shinrin-Yoku. Deze trend is overgewaaid uit Japan, waar het al sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw een begrip is. Shinrin-Yoku is Japans voor “Bosbaden”. Hiermee wordt bedoeld dat je jezelf helemaal onderdompelt in de atmosfeer van de natuur. Gewoon even weg uit de drukte van de stad. Liggend in het gras, luisterend naar de wind die door de bladeren ruist en de vogeltjes die zingen. Het tot rust komen in de natuur heeft aantoonbaar positieve gezondheidseffecten.

De reden dat Shinrin-Yoku in Japan zo populair is, is dat het land een enorm sterke prestatiecultuur heeft. Burn-outs zijn er schering en inslag. Omdat wij in Europa tegen hetzelfde aanlopen als de Japanners, hebben ook wij er veel baat bij ons regelmatig in de natuur onder te dompelen. Ook bij ons wordt het leven steeds hectischer, waardoor rustmomenten steeds zeldzamer worden. Dat gaat lang goed, totdat je de man met de hamer tegenkomt en je uitvalt. Alleen al daarom is het belangrijk dat je jouw rustmomenten in de natuur bewust organiseert. Maar nog belangrijker is dat je er blij van wordt. In de natuur komt iedereen weer tot zichzelf.

Een huisje in de natuur

Als je echt wilt genieten van de natuur (en de positieve effecten op je gezondheid) laat je het best je laptop en telefoon thuis. Enkele uurtjes in het bos kan al heel heilzaam zijn. Nog beter is het om een paar dagen de drukte achter je te laten en lekker in een natuurhuisje in Nederland te verblijven.

Op Glampings.com hebben we een selectie gemaakt van de leukste huisjes in de natuur. Sommige zijn klein, andere zijn groter. Allemaal hebben ze alles wat je nodig hebt om even een paar dagen helemaal te ontstressen en de batterij op te laden (in je eentje, of samen met je partner).

https://www.glampings.com/