TAEC
Image default
Eten en drinken

Lokaal Speciaal bier ontdekken in Utrecht

Wanneer je een beetje bekend bent in de bierwereld kan het je vast niet ontgaan zijn: het aantal bierbrouwerijen in Nederland blijft maar groeien. Volgens de Kamer van Koophandel waren er in 2021 al 1000 brouwerijen actief. Hoe dat komt? Wij denken doordat speciaalbier steeds populairder wordt. Met dit type bier kunnen brouwers hun eigen lokale verhaal vertellen. Met tal van brouwerijen en lokale ambachtelijke biermerken is de stad Utrecht dé plek om unieke speciaalbieren te proeven. In dit artikel willen wij van Brouwerij Eleven je laten zien hoe je het lokale speciaalbier van Utrecht kunt ontdekken. 

 

  • Proefpakket van speciaalbieren

Door de variatie aan verschillende biersoorten verleent dit pakket zich perfect voor een bierproeverij. Als speciaalbier liefhebber kun je op deze manier nieuwe smaken ontdekken. Heb je nog niet zoveel ervaring met het drinken van bier? Dan geeft een proefpakket je de mogelijkheid om te kijken waar je van houdt. In het Eleven proefpakket vind je zes bieren en een glas. De smaken van de bieren variëren. Zo heb je bier met een zoete smaak, een bittere smaak, een ‘donkere’ smaak en ook een fruitige smaak. Genoeg opties om erachter te komen welke smaak jouw voorkeur heeft.

 

  • Hoppy box

In deze box vind je alle hoppige bieren van Brouwerij Eleven in 1 box. Nu vraag je: wat is dat, hoppig bier? Hop is de plant die aan bier wordt toegevoegd voor de houdbaarheid en de aroma. Dankzij hop krijgt het bier de typische bittere smaak. Hoppig bier kun je herkennen aan de geur van hop en de strakke bittere smaak. Een voorbeeld van een biertje wat in de Hoppy box zit is de ‘Tony Manjana’. Dit is een bier met een lager alcoholpercentage en met de frisse smaken van citrusvruchten. Daarnaast is er ook de ‘Kaapse El’. In samenwerking met Kaapse Brouwers is dit speciaal bier gebrouwen met een heerlijk bittere smaak. 

 

  • De ‘specials’ van Brouwerij Eleven

Wanneer je écht een bijzonder bier wilt proeven, dan zijn deze bieren uit ons assortiment voor jou weggelegd. De specials van Brouwerij Eleven zijn er voor iedereen die wel van een uitdaging houdt. We laten met deze bieren zien wat wij als brouwers kunnen qua smaken en met welke typen bier wij plezier er uithalen om te maken. Denk bijvoorbeeld aan een Brett bier of een Barel Aged stout. Bijzondere smaken, voor bijzondere gelegenheden. De specials zijn een leuke manier om zelf nieuwe voorkeuren te ontdekken of om als cadeau te doen aan een bierliefhebber die open staat voor bijzondere smaken. 

 

Waar staat het speciaalbier van Brouwerij Eleven om bekend?

Bieren creëren waardoor bierliefhebbers de sfeer en de liefde proeven die wij hebben voor het ambacht van bierbrouwen. Dat is de missie waar wij sinds 2018 al aan werken. In onze bierbrouwerij in Utrecht maken wij al jaren bier waarmee we bijzondere verhalen willen vertellen. Dit doen we door je te laten ervaren dat ieder soort speciaal bier een eigen smaak en karakter heeft. Het bier van Brouwerij Eleven vind je op onze webshop en bestel je gemakkelijk online. Wij bezorgen het vervolgens door heel Nederland bij jou thuis.