TAEC
Image default
Telefonie

Tips bij het kopen van een telefoonhoesje

Het hebben van een telefoonhoesje geeft mensen een gevoel van veiligheid. Een smartphone wordt namelijk een stuk minder kwetsbaar voor vallen, stoten en krassen. Een telefoon hoesje is dus ontworpen om jouw smartphone te voorzien van een extra beschermlaag. Echter zijn er wel verschillende soorten telefooncases op de markt wat een keuze maken niet altijd eenvoudiger maakt. Heb jij moeite om een geschikt hoesje voor jouw telefoon uit te kiezen? In dit artikel delen we een aantal dips die het aanschaffen van een smartphonehoesje wat gemakkelijker maken.

Tip 1: Kies je het juiste hoesje?

Het modelnummer van je smartphone zal je vertellen welk type toestel je hebt. Misschien weet je dit al, of denk je dit te weten, maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende smartphones op de markt dat je je zomaar kunt vergissen in het verkeerde model. Een voorbeeld: De Samsung Galaxy A32 is verkrijgbaar in een 4G- en 5G-versie. Hoewel de smartphones dezelfde modelnaam hebben, is de A32 5G wel wat dikker en groter dan de 4G uitvoering. Daarom zijn de hoesjes niet met elkaar onderling uitwisselbaar en moet je extra goed opletten voordat je een hoesje in je winkelmandje klikt. Om er zeker van te zijn dat je het juiste telefoonhoesje bestelt, kun je trouwens ook de instellingen van je smartphone raadplegen. Hier wordt aangegeven welk smartphonemodel je hebt.

Tip 2: Kijk naar je budget

Ga je een Samsung Galaxy A22 hoesje kopen, dan kunnen de prijzen van aanbieders sterk van elkaar verschillen. Vraag jezelf daarom eerst af wat je budget is. Op deze manier kun je een stuk gerichter op zoek gaan naar een smartphonehoesje. Hele goedkope telefoonhoesjes kun je natuurlijk in het buitenland bestellen, maar de kwaliteit is vaak niet goed. Ook kun je heel lang wachten op je bestelling en kun je geen beroep doen op je retourrecht. Het beste kun je daarom online winkelen in Nederland, bijvoorbeeld bij Smartphonehoesjes.nl, Casimoda.nl of GSMpunt.nl. Dit zijn betrouwbare webwinkels met jarenlange ervaring en deskundige teams.  

Tip 3: Bepaal welk soort hoesje je nodig hebt

Tot slot moet je jezelf afvragen wat voor soort telefoonhoesje je nodig hebt. Dat klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten hoesjes met elk hun eigen voordelen. Een backcover is erg slank maar biedt minder bescherming dan een bookcase. Een bookcase opent en sluit als een boek en heeft vaak nog wat extra ruimte om pasjes in op te bergen. Handig voor onderweg!

https://www.casimoda.nl/